preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

PŠ Piljenice

      

 

Vijesti iz PŠ Piljenice
Oznaka kvalitete u eTwinning projektima za PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 20. 6. 2017. 08:32

Učenici PŠ Piljenice i njihova učiteljica Tatjana Dlouhi nagrađeni su oznakom kvalitete za eTwinning projekte u kojima su sudjelovali tijekom ove školske godine. Nagrađeni su ovom prilikom za sudjelovanje u projektu ''Narodni običaji za vrijeme Poklada u Republici Hrvatskoj'' i za projekt ''100. dan škole''. Našim vrijednim učenicima i njihovoj učiteljici čestitamo i želimo puno uspjeha u sljedećim eTwinning projektima!


[OPŠIRNIJE]Posjet Područnoj školi Piljenice
Ivona Šakić / datum: 31. 5. 2017. 09:10

Dana 24.5.2017. učenici 2.a i 2.b razreda posjetili su učenike u Područnoj školi Piljenice.

Kratka vožnja autobusom razveselila je učenike matične škole. Rijeka Pakra kao da nas je pozdravila svojom ljepotom i pratila cijelim putem do škole.

U Područnoj školi Piljenice dočekali su nas učenici od 1.- 3. razreda sa svojim učiteljicama i pokazali  su nam svoje učionice i prostor škole.


[OPŠIRNIJE]PŠ Piljenice, PŠ Nova Subocka i PŠ Stara Subocka na terenskoj nastavi u Đakovu i Slavonskom Brodu
Ivona Šakić / datum: 10. 5. 2017. 08:38

 

U petak 05.05.2017. učenici PŠ Piljenice, PŠ Nova Subocka i PŠ Stara Subocka bili su na terenskoj nastavi u Đakovu i Slavonskom Brodu.


[OPŠIRNIJE]Završnica smotre LiDraNo 2017.
Ivona Šakić / datum: 24. 3. 2017. 08:41

Na završnici smotre LiDraNo 2017. nastupali su najbolji radovi.

Naša Legenda o ljubavi iz PŠ Piljenice odabrana je kao najbolji grupni scenski nastup, a kao najbolji i najposebniji naši učenici imali su čast nastupati na svečanosti zatvaranja LiDraNa 2017.

Lutkarsku predstavu uvježbali su i izveli učenici drugog i trećeg razreda: Iva Mujanić, Nika Bastalić, Emilija Vrapček, Luka Prikratki, Leona Golubić i Viktorija Toš pod vodstvom mentorice Tatjane Dlouhi.

U kategoriji pojedinačnih nastupa našu je školu predstavljao Ivan Štrban, učenik 3. razreda iz MŠ Lipovljani pod vodstvom mentorice Sanje Budimir.

Ovim putem čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama, te im želimo puno uspjeha u budućim nastupima i predstavljanjima naše škole!


[OPŠIRNIJE]Pokladni običaji u PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 1. 3. 2017. 09:28

S namjerom da njegujemo hrvatsku narodnu baštinu i ističemo raznovrsnost narodnih običaja uključili smo se u eTwinning projekt Narodni običaji tijekom poklada u Republici Hrvatskoj. Izrađivali smo i opisivali maske, sudjelovali smo na  maskenbalu, istraživali legende i običaje vezane za poklade.


[OPŠIRNIJE]100. dan škole
Ivona Šakić / datum: 22. 2. 2017. 08:40

Učiteljice i učenici PŠ Piljenice sudjelovali su u obilježavanju međunarodnog 100. dana skole.
 


[OPŠIRNIJE]Dramska skupina PŠ Piljenice predložena je za državnu smotru LiDraNo
Ivona Šakić / datum: 20. 2. 2017. 09:21

Dramska skupina Područne škole Piljenice, za izvedbu lutkarske predstave „Legenda o ljubavi“, predložena je za državnu smotru LiDraNo.

Lutkarsku predstavu uvježbali su i izveli učenici drugog i trećeg razreda: Iva Mujanić, Nika Bastalić, Emilija Vrapček, Luka Prikratki, Leona Golubić i Viktorija Toš pod vodstvom mentorice Tatjane Dlouhi.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici, te im želimo puno uspjeha na državnoj smotri!


[OPŠIRNIJE]Svaka zvjezdica - novo iznenađenje
Ivona Šakić / datum: 26. 1. 2017. 08:33

Sudjelovali smo u Adventskom kalendaru za razrednu nastavu u organizaciji izdavačke kuće Školska knjiga.
Svakog dana na Školskom portalu otvarali smo zvjezdicu na adventskom kalendaru i otkrivali kakvo nam iznenađenje zvjezdica otkriva taj dan.
Uživali smo u odbrojavanju dana do Božića šaljući svoje fotografije s našim idejama za izradu ukrasa za lipovljanski advent.
Ovih dana su nas ugodno iznenadile nagrade, a to su dvije knjige. Jedna sadrži vježbe za razvijanje inteligencije, a druga nam otkriva 50 izuma koji su promijenili povijest.

Pozdrav od učenika iz Piljenica i Nove Subocke


[OPŠIRNIJE]Priznanje projektu PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 25. 11. 2016. 11:49

Krajem rujna u PŠ Piljenice stigla je lijepa vijest iz  eTwininga. Naš rad na projektu 100. dan škole nagrađen je Nacionalnom oznakom kvalitete (eTwinning  Quality Label). Projekt je prepoznat kao izvrstan i na europskoj razini te smo u studenom nagrađeni Europskom oznakom kvalitete (European Quality Label ).

Oznaka kvalitete je priznanje učiteljicama i školi za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za školu javno priznanje predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.


[OPŠIRNIJE]Posjet načelnika
Ivona Šakić / datum: 9. 9. 2016. 10:19

     

  Na početku školske godine učenike PŠ Kraljeva Velika i PŠ Piljenice zajedno s ravnateljicom obišao je načelnik Općine Lipovljani Mario Ribar. Sve učenike je srdačno pozdravio i zaželio im uspješan rad. Također ih je počastio slatkišima.

      Svake godine poboljšavaju se uvjeti za boravak, učenje i  rad  u navedenim školama. Tako je u Kraljevoj Velikoj  tijekom ljetnih praznika uvedeno centralno grijanje koje je dijelom financirala Općina Lipovljani, a dijelom  Sisačko-moslavačka županija. Ove školske godine  planirana je i dogovorena uz financijsku podršku Općine Lipovljani izmjena  dotrajale stolarije u PŠ Piljenice.


[OPŠIRNIJE]Željka Horvat-Vukelja i Durica u našoj školi
Ivona Šakić / datum: 30. 5. 2016. 13:06

Kao što već znamo učenici naše PŠ Piljenice na natječaju Školske knjige „Imam plan za lutaka dan“ osvojili su 2. mjesto i vrlo lijepe i vrijedne nagrade koje su odlučili podijeliti s učenicima 1.- 4. razreda matične škole.


[OPŠIRNIJE]"Imamo plan za lutaka dan"
Ivona Šakić / datum: 27. 4. 2016. 08:07

 

 Svjesni važnosti lutke u razrednoj nastavi i mnoštva mogućosti njezine primjene učenici i učiteljice PŠ Piljenice uključili su se u natječaj Školske knjige "Imamo plan za lutaka dan". Snimili smo videouradak kojim smo pokazali da naše učenje s različitim vrstama lutaka postaje učikovitije i snažnije.
Osvojili smo 2 . mjesto te dobili vrijedne nagrade: književni susret s Željkom Horvat-Vukelja, Durica u našoj školi, bogat paket s materijalima za izradu lutke, knjigu Lutkarski medij u školi i diplome za sve učenike.


[OPŠIRNIJE]Književni susreti učenika PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 13. 4. 2016. 11:11

Učenici PŠ Piljenice i ove godine aktivno su sudjelovali na pjesničkim susretima „Rijeka, šuma, nebo“. Izveli smo dramsku igru Tijesna priča. Prisustvovali  smo otvorenju izložbe od drveta i predstavljanju knjige Sonje Tomić „ Bonifacije, sin Bezgrješne“. Pater Mariano, predstavnik Družbe sinova Bezgrješne, poklonio je svim učenicima knjige. Jasna Popović Poje također je našoj područnoj školi poklonila svoju knjigu Novčić u „Ogrc“ fontani. Predsjednica Matice hrvatske ogranak Lipovljani Melita Lenička nagradila je sve učenike košarom punom slatkiša.


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 4. 12. 2015. 14:04

2. prosinca 2015. godine učenici i učiteljice iz PRO Piljenice su se pripremili za dolazak Svetog Nikole.

Učenici su uredili čizmice i stavili ih iznad kamina, a svoje želje su napisali na engleskom jeziku. Kako su bili dobri i marljivo radili dobili su vreće koje nisu dugo bile prazne, jer su na njih zalijepili poklone. Ako budu dobro očistili svoje čizme možda ih stvarno i dobiju.
Kao podsjetnike da moramo i dalje biti dobri ukrasili smo šibe i stavili u našu poznatu čizmu majstora Mrkonje.
Upalili smo vatru u kaminu da se malo ugrijemo u ovim hlaznim zimskim danima i veselo zapjevali prigodne pjesmice.
Sve smo pripremili, sada nam samo preostaje dočekati Svetog Nikolu.


[OPŠIRNIJE]Mali Piljenčani na nagradnom putovanju
Ivona Šakić / datum: 30. 6. 2015. 13:02

Područni razredni odjel Piljenice s učiteljicom Tatjanom Dlouhi u petak 26. lipnja 2015.  posjetio je Zoološki vrt u Zagrebu. Matica hrvatska, ogranak Lipovljani nagradio  je male Piljenčane i njihove učiteljice za aktivno sudjelovanje na pjesničkim susretima „Rijeka, šuma, nebo“ koji se održavaju svake godine u proljeće u Piljenicama. Učiteljice s učenicima za svake susrete pripreme kreativni i maštoviti program.


[OPŠIRNIJE]Zelena čistka u Piljenicama
Ana Mihaljević / datum: 13. 4. 2015. 13:29

Učenici i učiteljice PŠ Piljenice sudjelovali su 11.04.2015. u najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj „Zelena čistka“ – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi četvrtu godinu za redom na području cijele Hrvatske. Kampanja se održava u 112 zemalja svijeta. Glavni cilj nam je bio sanirati divlja odlagališta otpada, u čemu smo i uspjeli.

 


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u Piljenicama
Ivona Šakić / datum: 14. 10. 2014. 11:58

10. listopada 2014. u Piljenicama je obilježen  Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje,  integriranim nastavnim danom.

       Naša škola je bila premala za ovaj dan i događaj. Naime, ugostili smo učenike iz OŠ Banova Jaruga (četrdesetak učenika s njihovim učiteljicama), a u realizaciji ovog prekrasnog, malo drugačijeg radnog dana su, svesrdno, aktivno sudjelovale i pomagale  članice Udruge žena “Mlinarice”.

 


[OPŠIRNIJE]Piljenički učenici pozdravili književnike
Ivona Šakić / datum: 30. 4. 2014. 10:13

 

Piljenice su 26. 4. 2014. bile domaćin pjesničkih susreta „Rijeka, šuma, nebo“.

 

 


[OPŠIRNIJE]Božić je pred vratima
Ivona Šakić / datum: 21. 12. 2013. 18:44

 

U četvrtak 20. 12. 2013. u 12 h piljenički učenici sa svojim vrijednim učiteljicama pokazali su kako se dočekuje Božić. Pripremili su veseli božićni program u kojem su uživali roditelji i ostali mještani koji su sa svojom malom djecom došli pozdraviti Djeda Božićnjaka i primiti dar.

 

 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 18. 10. 2013. 10:25

U utorak, 15.10.2013. godine, u našoj Područnoj školi smo proslavili Dan kruha uz ugodno druženje s roditeljima i ravnateljicom koja nas je razveselila svojim dolaskom te prisustvom i za vrijeme prigodnog programa koji smo zdušno pripremali i vrlo uspješno realizirali, na zadovoljstvo svih prisutnih. Nakon programa zasladili smo se i zasolili ukusnim „proizvodima“ koje su napravile mame.


[OPŠIRNIJE]Troboj u Vrbovcu
Ivona Šakić / datum: 10. 6. 2013. 18:03

U troboju limačica i limača koji je održan u Vrbovcu 8. lipnja 2013. godine u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza za ligu sjever, Florijan Rožić je ponovno postigao sjajne rezultate. Iako je on atletičar na duge pruge osvojio je četvrto mjesto u bacanju vorteksa, treće mjesto u utrci na 60 m i prvo mjesto u skoku u dalj, te u ukupnom zbroju u troboju osvojio visoko 2. mjesto.

Time je potvrdio svoje odlike sportaša koji se natječe i u kategorijama koje mu nisu primarne.


[OPŠIRNIJE]3. kolo HALS-a mlađe kategorije
Ivona Šakić / datum: 10. 6. 2013. 17:38

 

U kategoriji Limači na 400 m američki Florijan Rožić je u 3. kolu HALS-a mlađe kategorije osvojio 1. mjesto. Natjecanje je održano u Čakovcu 2. lipnja 2013. godine.

Čestitamo!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]4. kolo HALS-a
Ivona Šakić / datum: 23. 5. 2013. 07:48

 

 

U Zagrebu, 18. svibnja 2013. godine Florijan Rožić je odnio još jednu pobjedu. Ovaj puta to je bilo 4. kolo HALS-a mlađe kategorije u utrci na 600 m u kategoriji limači. Čestitamo!

 

 


[OPŠIRNIJE]Još jedna pobjeda Florijana Rožića
Ivona Šakić / datum: 9. 5. 2013. 10:15

 

Florijan Rožić, učenik PŠ Piljenice, u utrci na 300 m visoki start za učenike 4. razreda na atletskom natjecanju Erste Plava liga osvojio prvo mjesto.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Nova pobjeda Florijana Rožića
Ivona Šakić / datum: 2. 5. 2013. 08:12

 

U Varaždinu, 27. travnja u utrci na 600 m u 2. kolu HALS-a mlađe kategorije Florijan Rožić je osvojio 1. mjesto. Natjecao se u kategoriji Limači.

Čestitamo!

 

 


[OPŠIRNIJE]Kros Sportskih novosti
Ivona Šakić / datum: 21. 4. 2013. 18:40

Na ovogodišnjem krosu Sportskih novost koji je održan na jezeru Bundek 21.4.2013. godine i naša škola je bila zastupljena. Florijan Rožić je zauzeo odlično drugo mjesto u konkurenciji od 300-tinjak natjecatelja. Nastupio je u grupi petih razreda, iako je on učenik četvrtog razreda.

Više o tome čitajte u Sportskim novostima od 22.4.2013. godine.

Čestitamo! smiley

 


[OPŠIRNIJE]Florijan Rožić pobijedio u Varaždinu
Ivona Šakić / datum: 13. 4. 2013. 20:10

 

U 1. kolu HALS-a mlađe kategorije koji je održan u Varaždinu učenik naše škole, Florijan Rožić  ponovno je odnio pobjedu. Natjecao se u kategoriji Limači na 400m američki. Natjecanje je održano u subotu 13. travnja 2013. godine.

Čestitamo!smiley

 


[OPŠIRNIJE]Nova pobjeda Florijana Rožića
Ivona Šakić / datum: 7. 4. 2013. 15:22

Na krosu Hrvatske atletske lige sjever u kategoriji Limači (2002. i mlađi) u Karlovcu na Foginovom kupalištu 06.04.2013. g. Florijan Rožić osvojio je 1. mjesto.

Atletičari AK Moslavina (muški) osvojili su 2. mjesto, a ukupno muški i ženske 1. mjesto.

 

 


[OPŠIRNIJE]Florijan Rožić ponovno pobjeđuje
Ivona Šakić / datum: 17. 3. 2013. 11:49

 

 

Danas, 17. ožujka 2013. godine na 21. Turopoljskoj utrci u Velikoj Gorici u konkurenciji 3. i 4. razreda, Florijan Rožić je osvojio prvo mjesto. U ovoj utrci Florijan je branio boje naše škole.

Čestitamo!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Državno ekipno natjecanje u krosu
Ivona Šakić / datum: 13. 3. 2013. 09:07

 

Na državnom ekipnom natjecanju u krosu koje se održalo u Varaždinu 9. 3. 2013. godine atletičari AK Moslavina iz Kutine osvojili su prvo mjesto.

Florijan Rožić, učenik PŠ Piljenice je bio dio ekipe i svojim uspjehom pridonio pobjedi.

Čestitamo!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Djed Božićnjak u Piljenicama
Ivona Šakić / datum: 22. 12. 2012. 19:05

 

Sve piljeničke učenike područne škole i goste iznenadio je Djed Božićnjak koji je stigao uoči božićnog programa 20. 12. 2012. Bio je pomalo ljut na svog soba Rudolfa jer je htio produžiti ravno za Lipovljane. Kad ga je uvjerio da ipak stane u Piljenicama, morao ga je svezati za bunar u školskom dvorištu.


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica u Piljenicama
Ivona Šakić / datum: 13. 12. 2012. 17:05

 


U Područnoj školi u Piljenicama 11. 12. 2012. organizirana je radionica izrade božićnih ukrasa i svijećnjaka povodom nadolazećih blagdana.


[OPŠIRNIJE]Florijan Rožić ponovno uspješan
Ivona Šakić / datum: 26. 11. 2012. 15:36

 


Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu treći!


[OPŠIRNIJE]Novi uspjeh Florijana Rožića
Ivona Šakić / datum: 23. 9. 2012. 17:11

[OPŠIRNIJE]Uspjesi Florijana Rožića u atletici
Ivona Šakić / datum: 16. 6. 2012. 14:23

 


3. mjesto na 200 m i 4. mjesto u skoku u dalj limači
 


[OPŠIRNIJE]Uređenje okoliša PŠ Piljenice
Ivona Šakić / datum: 14. 5. 2012. 17:09

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju