preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Lucija Štiks s likovnim radom osvojila 2. mjesto na natječaju DUZS
Autor: Melanija Milović, 7. 5. 2018.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Zagrebu je 4. svibnja 2018. održana svečana dodjela nagrada pobjednicima Natječaja za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Na ovogodišnji Natječaj, koji je bio otvoren od listopada prošle do kraja veljače ove godine, pristiglo je preko 5 000 radova u ukupno osam kategorija.

U kategoriji likovnih radova učenika i učenica osnovnih škola od V. do VIII. razreda, drugo mjesto pripalo je Luciji Štiks, učenici 5.b razreda koja je pod mentorstvom nastavnice likovne kulture Branke Harš dobila nagradu za likovni rad pod nazivom Poplava u Zadru naslikan tehnikom karton-tisak.

Na radost sve prisutne djece, u glazbenom dijelu svečanosti nastupila je Mia Dimšić, a kroz svečanost dodjele nagrada i priznanja pristune je vodila pjevačica i voditeljica Renata Končić – Minea. Svojim posebnim plesnim i scenskim nastupom prisutne je zabavila plesna skupina Atomi.


Državna uprava za zaštitu i spašavanje je osmu godinu zaredom organizirala Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Natječajem, uz poticanje kreativnosti i stvaralaštva, Državna uprava želi skrenuti pozornost djeci i mladima, ali i cijeloj javnosti, na potrebu podizanja svijesti i razvijanja kulture sigurnosti i smanjenja rizika od katastrofa te ih potaknuti na odgovorno društveno djelovanje u kriznim situacijama.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić pozdravio je na početku svečanosti sve prisutne, posebno dobitnike, kojima je čestitao na osvojenim nagradama, a mentorima je zahvalio na uloženom trudu i energiji. U svom obraćanju ravnatelj Lozančić je istaknuo kako je provedba ovakvog Natječaja izvrstan način edukacije djece i mladih, ali i razvijanja svijesti od najranije dobi. Aktivnosti vezane uz prevenciju djece i mladih najbolja su investicija za budućnost, zaključio je Lozančić u svom obraćanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju