preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

vijesti
Večer matematike
Melanija Milović / datum: 12. 12. 2018. 11:10

Na ovogodišnjoj Večeri matematike koju smo održali 10. prosinca sudjelovali su učenici i učitelji nižih i viših razreda matične i područnih škola. Njima su se pridružili i roditelji. Večer matematike je projekt koji se održava diljem Hrvatske, a organizator je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Kroz niz interaktivnih radionica  potiče se izgradnja pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.


[OPŠIRNIJE]Adventski sajam
Melanija Milović / datum: 11. 12. 2018. 11:59

Ovogodišnji treći po redu Adventski sajam koji je organizirala OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani uz potporu općine Lipovljani okupio je velik broj izlagača i posjetitelja. U predblagdanskom ozračju u petak 7. prosinca svi su mogli  uživati  u mnoštvu ukrasnih božićnih predmeta i poklona te kolačima koje su izradili učenici, učitelji  i roditelji. Osim toga posjetitelji su se mogli okrijepiti kuhanim vinom, čajem i vrućim kakaom te kobasicama, ribicama, hot-dogom, fritulama i pirohama.

Svoj doprinos ovogodišnjem sajmu dale su i udruge. Za pripremu toplih napitaka i hrane bili su zaduženi kuhari škole, ribiči ŠRD Šaran i Lovačko društvo Lipovljani. Na  sajmu su sudjelovali i Dječji vrtić „Iskrica“ Lipovljani, KPDU Karpati Lipovljani, Češka beseda Lipovljani, Matica slovačka Lipovljani, KUD „Lipa“, Udruga žena „Veličanke“ Kraljeva Velika, Organizacija žena „Hrvatsko srce“ te slikari općine Lipovljani – SOL.


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola
Melanija Milović / datum: 6. 12. 2018. 09:51

 

Sveti Nikola

U prosincu,
mnogo je divnih noći…
Ali, najljepša je ona
kada čekamo
i strepimo hoće li
sveti Nikola doći.

                                                     05. 12. 2018. učenici OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani, PŠ Piljenice, Iskrice, KUD Lipa i DV Iskrica nisu strepili već su radosno, rasplesano i raspjevano  dočekali svetog Nikolu. Na kraju programa sveti Nikola je svima podijelio poklone te dječjoj sreći nije bilo kraja.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišlajnja - Martin Hrmo i Petar Šelem među 10% najboljih u Hrvatskoj
Ivona Šakić / datum: 5. 12. 2018. 11:22

I ove godine uključili smo se u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar.
Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naša škola se uključila s 29 natjecatelja, učenika od 5. do 8. razreda pod metorstvom učiteljice informatike, Ivone Šakić.
Najbolji rezultat postigli su učenici Martin Hrmo (7.a) i Petar Šelem (5.a), koji su bili među 10% najboljih u Hrvatskoj.
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Adventski sajam 2018.
Ivona Šakić / datum: 4. 12. 2018. 11:05


[OPŠIRNIJE]Večer matematike 2018.
Ivona Šakić / datum: 4. 12. 2018. 11:02


[OPŠIRNIJE]1. kolo natjecanja CM lige
Ivona Šakić / datum: 30. 11. 2018. 10:26

I ove godine naša škola sudjeluje u robotičkom natjecanju u okviru Croatian Makers (CM) lige. Natjecanje se odvija po regijama. Naša škola se natječe u regiji Popovača.
Martin Hrmo (7.a) ostvario je najbolji rezultat u našoj regiji i tako odnio pobjedu u pojedinačnoj kategoriji. Ujedno smo ekipno kao škola također pobijedili u 1. kolu. Našu školu su predstavljali: Martin Hrmo, Luka Matešković, Vanessa Šašković, Anela Tomić, Petar Mihalić i Andreja Mirković. Mentorica im je učiteljica informatike, Ivona Šakić.
Pobjedničku vožnju našeg Martina možete pogledati gore.
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Lena Repinc osvojila nagradu publike na državnom Natjecanju u čitanju naglas
Melanija Milović / datum: 28. 11. 2018. 10:27

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, 22. i 23. studenoga 2018. godine, održano je 6. državno Natjecanje u čitanju naglas.

Kroz dva dana natjecala su se 32 natjecatelja iz 16 županija. U starijoj kategoriji Sisačko-moslavačku županiju predstavljala je učenica naše škole Lena Repinc koja je čitala priču iz knjige „Baš sam hepi!“ autorice Sanje Pilić.

O nastupima su odlučivali članovi Prosudbenih komisija. Ove  godine omogućeno je praćenje natjecanja putem prijenosa uživo, te online glasovanje pa tako i četvrta nagrada - Nagrada publike.

Upravo je nagradu publike osvojila naša Lena Repinc koja je dobila najviše glasova. Lenina mentorica bila je učiteljica hrvatskog jezika Ksenija Jurić.


[OPŠIRNIJE]U Mjesecu borbe protiv ovisnosti održano predavanje za učenike 8. razreda
Melanija Milović / datum: 28. 11. 2018. 10:05

U okviru Školskog preventivnog programa i projekta „Zdrav za 5“ u ponedjeljak 26. 11. 2018. godine za učenike 8. razreda djelatnik MUP-a održao je edukativno predavanje. Cilj predavanja je prevencija ovisnosti te promocija pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladeži; podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline; podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti. Nositelji projekta su: Ministarstvo unutarnjih poslova (Ravnateljstvo policije), Ministarstvo zdravlja (Hrvatski zavod za javno zdravstvo: zavodi za javno zdravstvo jedinice područne samouprave) te Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.


[OPŠIRNIJE]Učenici 8. razreda bili su u Vukovaru
Melanija Milović / datum: 26. 11. 2018. 11:24

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika Dijane Popović, Franje Rodića i Nine Šipuš bili su 8. i 9. studenog 2018. godine na terenskoj nastavi u Vukovaru.

Posjetili  su Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, vukovarsku bolnicu, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje i Ovčaru.

Poslušali su predavanja  o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar.

U  kvizu znanja koji je bio vezan uz sadržaje koje su čuli tijekom boravka u Vukovaru, našu školu predstavljali su učenici Matija Hepner i Tomislav Tesar te osvojili  3. mjesto.

Kući su se vratili puni dojmova, a sve što su vidjeli i čuli dugo će pamtiti.


[OPŠIRNIJE]Mia i Marko Pavičić sudjelovali su na utrci grada Kprivnice
Melanija Milović / datum: 26. 11. 2018. 08:17

 

11. 11. 2018. godine u Koprivnici je održana 40. međunarodna utrka grada Koprivnice na kojoj su učestvovali Mia i Marko Pavičić u svojim uzrasnim kategorijama.

Mia je u kategoriji djevojčica 2008. godište i mlađe utrku završila na 10. mjestu, dok je Marko u kategoriji dječaka 2008. godište i malađi utrku završio na odličnom 2. mjestu. 


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica u PŠ Kraljeva Velika
Melanija Milović / datum: 23. 11. 2018. 08:19

Učenici PŠ Kraljeva Velika počeli su s pripremama za božićni sajam. U utorak 20. 11. 2018. godine održana je božićna radionica za učenike i njihove roditelje. Izrađivali smo adventske vijence i aranžmane za stol. Atmosfera na radionici je bila izvrsna čemu su uvelike doprinijeli roditelji koji  su se odazvali u velikom broju. U ugodnom ozračju i uz taktove božićnih pjesama svi su bili aktivni i pokazali kreativnost na djelu.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Melanija Milović / datum: 19. 11. 2018. 09:08

  U petak 16. studenoga  odali smo počast našem gradu heroju – Vukovaru. Prisjetili smo se žrtve koju su grad Vukovar, njegovi stanovnici i branitelji dali u Domovinskom ratu.                         U prigodnom programu učenici su poslušali Priču o gradu novinara Siniše Glavaševića koji je svoje zadnje dane života proveo u Vukovaru. Prezentacijom su prikazani posljednji dani obrane Vukovara. Zatim  su učenici  čitali svoje literarne radove posvećene gradu heroju i gradu heroja.

Molitvom i paljenjem svijeća posebnu počast odali smo svim poginulima.


[OPŠIRNIJE]Učenici PŠ Kraljeva Velika obilježili su Dan sjećanja na Vukovar
Melanija Milović / datum: 19. 11. 2018. 08:28

U petak, 16. studenoga 2018. učenici naše područne škole Kraljeva Velika obilježili  su Dan sjećanja na Vukovar. Molitvom i minutom šutnje prisjetili smo se Vukovara, grada heroja, i žrtvu koju je podnio u Domovinskom ratu. U spomen na Vukovar zapalili smo svijeće ispred škole i na taj način odali dužno poštovanje žrtvama.


[OPŠIRNIJE]U Mjesecu hrvatske knjige učenici 2.a i 2.b razreda posjetili su Narodnu knjižnicu
Melanija Milović / datum: 16. 11. 2018. 09:11

 

U petak 09. studenoga učenici drugih razreda u pratnji učiteljica Martine Spahić i Ksenije Dokmanić posjetili su Narodnu knjižnicu i čitaonicu Lipovljani. Knjižničarka Marica Tisaj upoznala ih je s knjižnicom te omogućila besplatno učlanjenje. Nakon predavanja učenici su razgledali dječju literaturu.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika područnih škola
Melanija Milović / datum: 13. 11. 2018. 09:06

U okviru terenske nastave, a povodom Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog dana školskih knjižnica učenici područnih škola posjetili su matičnu školu, Narodnu knjižnicu i čitaonicu Lipovljani te upoznali župu i crkvu sv. Josipa i crkvu sv. Ane. Nakon dolaska učenici prvih razreda obišli su školu i  urede ravnateljice, pedagoginje, tajnice i računovotkinje. Ostalim učenicima knjižničarka je održala predavanje o organizaciji i ulozi školske knjižnice. Zatim su se svi zajedno uputili u centar Lipovljana. U Narodnoj knjižnici i čitaonici pogledali su predstavu Jedna nogometna Lutkarske družine Kutko iz knjžnice i čitaonice Kutina. Sa župom i crkvom sv. Josipa upoznao ih je župnik Tomislav Pavlović. Kroz  crkvu sv. Ane ih je provela i s običajima upoznala gospođa Ankica Holovčuk.

 


[OPŠIRNIJE]Pizza lektira u šestim razredima
Melanija Milović / datum: 12. 11. 2018. 08:56
Zadatak je učenicima bio načiniti pizzu (papirnatu, naravno) na temelju pojedinoga književnoga djela (Mali ratni dnevnik, Povjestice, Gulliverova putovanja). Pizza se sastojala od osam komada na kojima su se nalazili odgovori na pojedina pitanja koja se tiču lektirnog djela. Učenici su to odradili te na satu lektire i prezentirali svoje uratke. 
 
Uz to, svaki je razred imao poseban zadatak koji se ticao njihove lektire - fotoalbum djevojčice Cvijete iz Malog ratnog dnevnika, slikovnica na temelju pročitane povjestice, društvena igra na temelju Gulliverovih putovanja. 
 
Učenici su uživali i pokazali da se lektira može obraditi i na zanimljiv i kreativan način.
                                                                     Nastavnik: Ivan Tutić

[OPŠIRNIJE]Mobilni planetarij u našoj školi
Melanija Milović / datum: 12. 11. 2018. 08:27

Dana 7. 11. 2018. u 17 sati u školskoj dvorani nas je dočekao digitalni mobilni planetarij. Bio je to veliki balon na napuhavanje koji može primiti odjednom oko  60 djece. Bili smo podijeljeni u 3 skupine. Svaka je skupina slušala edukativna predavanja o Svemiru koja su bila prilagođena uzrastu. Saznali smo brojne zanimljivosti o planetima Sunčeva sustava. Naučili smo da postoje zvijezde puno veće od našeg Sunca. Gledali smo zviježđa koja imaju nazive kao neki horoskopski znakovi i grčki bogovi. Pronalazili smo Velikog i Malog medvjeda te zvijezdu Sjevernjaču. Gledali smo kako Zemlja izgleda iz Svemira te astronaute kako hodaju po našem prirodnom satelitu Mjesecu. Predavači su nam pokazali kako se izmjenjuje dan i noć te godišnja doba na Zemlji.  Te večeri smo na zanimljiv  način  upoznali tajne noćnog neba, planeta, zvijezda i dalekih galaksija.

 

Napisala: Hana Toth, 6.b


[OPŠIRNIJE]Nagrađen likovni rad učenika PŠ Piljenice Josipa Leničke
Melanija Milović / datum: 12. 11. 2018. 08:22

Na nagradnom natječaju koji organizira školski portal Volimo SMŽ likovni rad učenika  PŠ Piljenice  proglašen je najljepšim crtežom trećeg tjedna natječaja. Josip Lenička učenik 4. razreda dobitnik je priznanja i prigodne nagrade za likovni rad „Jesen u Piljenicama“.  Mentorica mu je bila učiteljica Tatjanea Dlouhi. Crtež prikazuje jesen u Piljenicama. U centru sela nalazi se crkva Svetog Ivana ispred koje teče tiha, mirna rijeka Pakra. Cijelo selo okruženo je prekrasnom prirodom koja kroz godišnja doba mijenja sve boje. Najšarenije je u jesen, dok nam nebo govori da se spremimo za moguću kišu.

Svi zainteresirani svoje crteže ili fotografije mogu slati na natječaj do 19. prosinca 2018. godine.


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST!
Melanija Milović / datum: 9. 11. 2018. 08:08

Poštovani roditelji,

Obavještavamo vas da su u tijeku radovi u Ulici Josipa Kozarca, točnije ispred pekare. Mnogo naših  učenika upravo u tom dijelu prelazi cestu kako bi došlo do škole.

S obzirom da se radi o gradilištu i opasnostima koje ono nosi, molimo vas da svoju djecu usmjerite drugim putem do škole ili ih dopratite do sigurnog dijela školskog brijega.

                                                              Zahvaljujem na razumijevanju i suradnji.

                                                                   Ravnateljica škole Mirjana Faltis


[OPŠIRNIJE]Zaklada „Zamah“ donirala školskoj knjižnici knjige
Melanija Milović / datum: 31. 10. 2018. 08:40

 

Zaklada za regionalni razvoj „Zamah“ već nekoliko godina provodi akciju  „S knjigom niste sami“ s ciljem prikupljanja knjiga kako bi se obogatio knjižnični fond školskih knjižnica. U ovogodišnjoj akciji za donaciju odabrana je naša školska knjižnice te su upravitelj zaklade  Drago Vručinić i stručni suradnik Roko Nakić uručili našoj knjižničarki 60 novih naslova dječjih knjiga.


[OPŠIRNIJE]Područnoj školi Piljenice dodjeljena Europska i Nacionalna oznaka kvalitete
Melanija Milović / datum: 29. 10. 2018. 12:45

U mjesecu listopadu učenici PŠ Piljenice i njihova učiteljica Tatjana Dlouhi nagrađeni su Nacionalnom oznakom kalitete (QL) i Europskom oznakom kvalitete (EQL) za rad na projektu LJubav je...

To znači da je rad učenika, učiteljice i škole prepoznat na najvišoj europskoj razini. Europsku oznaku kvalitete dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS) u Bruxellesu projektima koji postižu najviše europske standarde.


[OPŠIRNIJE]Lena Repinc prva na županijskom Natjecanju u čitanju naglas
Melanija Milović / datum: 29. 10. 2018. 10:25

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ Sisak u četvrtak 25. listopada održano je županijsko Natjecanje u čitanju na glas. Našu školu u starijoj kategoriji (učenici od 6. do 8. razreda) predstavljala je učenica 8. b razreda Lena Repinc i osvojila 1. mjesto. Lena je čitala priču iz knjige „Baš sam hepi“ autorice Sanje Pilić, a pod mentorstvom nastavnice hrvatskog jezika Ksenije Jurić. Leni upućujemo čestitke i želimo puno uspjeha na 6. državnom natjecanju koje će se održati 22. i 23. studenog u Sisku.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u kontinentalnoj listopadnoj šumi - Opeke
Melanija Milović / datum: 29. 10. 2018. 08:12

 

Dana 23.10.2018. godine svi šesti razredi OŠ Josipa Kozarca otputovali su na  terensku nastavu na Opeke. 


[OPŠIRNIJE]Radionice programiranja uz Hrvatski robotički savez
Ivona Šakić / datum: 26. 10. 2018. 15:12

 

CodeWeek, tj. tjedan programiranja obilježili smo  i u 5.a razredu.
Na satu informatike posjetio nas je predstavnik Hrvatskog robotičkog saveza, Željko Krnjajić. Učenici su upoznali RaspberryPi, a najbolji dio je bio programiranje u  Scratchu u kojem su kreirali animacije i igrice.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na županijskom Natjecanju u krosu u Kutini
Melanija Milović / datum: 26. 10. 2018. 12:25

 

Na  županijskom Natjecanju u krosu koje je održano u Kutini 25. listopada  u organizaciji Školskog sportskog saveza SMŽ sudjelovali  su  i učenici naše škole. Natjecali su se u četiri kategorije:

 

 

- djevojčice u kategoriji 5. i 6. razreda trčale su 800 m i osvojile 12. mjesto od 18. prijavljenih ŠSD - Leona Jupek, Paola Klišanin, Lana Brtan,

- djevojčice 7. i 8. razreda trčale su 1000 m  i osvojile 15. mjesto od 25 prijavljenih ŠSD - Lucija Mokri, Andrea Jošanović, Lena Repinc, Petra Marenić,

- dječaci  u kategoriji 5. i 6. razreda trčali su 1000 m i osvojili 11. mjesto od 19 prijavljenih ŠSD - Pavičić Marko, Vitković Matej, Petar Mihalić, Karlo Krajči

-dječaci u kategoriji 7. i 8. razreda trčali su 1200 m i osvojili 6. mjesto od 26 prijavljenih ŠSD - Luka Puljić, Sebastijan Lišćinski, Ante Varga, Luka Matešković.

 

Natjecanje u trčanju krosa se boduje ekipno, ali i pojedinačni pobjednici dobiju priznanja i medalje za svoj uspjeh, pa je tako i naša učenica LANA BRTAN osvojila 1. mjesto u pojedinačnoj utrci za djevojčice 5.i 6. razreda.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Održana Literarna večer „Maštom spojimo nespojivo“
Melanija Milović / datum: 26. 10. 2018. 10:04

 

 

Uz niz događanja kojima i ove godine obilježavamo Mjesec hrvatske knjige u srijedu 24. listopada u organizaciji školske knjižnice i nastavnika hrvatskog jezika održana je radionica izrade stripova i pisanja bajki pod nazivom „Maštom spojmo nespojivo“. U uvodnom dijelu radionice profesor hrvatskog jezika Ivan Tutić pobliže nas je upoznao što je to strip i kako on nastaje. Nakon toga su učenici nasumično izvlačili dobre i zle likove, motive i mjesta radnje i na temelju izvučenog izrađivali svoje stripove i pisali bajke. U izradi stripova i pisanju bajki učenicima su pomagali profesori hrvatskog jezika Ivan Tutić i Sanja Vitman Đurij te nastavnica Ksenija Jurić i knjižničarka Melanija Milović.


[OPŠIRNIJE]Učenici 2. i 3. razreda MŠ i PŠ posjetili su manifestaciju Dani meda u Novskoj
Melanija Milović / datum: 25. 10. 2018. 11:17

U petak, 19. 10. 2018. godine učenici 2. i 3. razreda MŠ i PŠ posjetili su manifestaciju Dani meda u Novskoj pod nazivom Medena zona. U  svrhu promoviranja važnosti očuvanja pčela, održivog razvoja i zaštite okoliša udruga Metvica Novska organizirala je predavanja na temu „Uloga pčela u prirodi“  kao i izložbu učeničkih radova na temu pčela – priroda – med. Radi poticanja usvajanja zdravih navika, za sudionike predavanja organizirana je degustacija na temu MED i MLIJEKO – doručak za snagu cijeli dan. Svi učenici su dobili slatke poklone. Autorima radova uručene su slatke nagrade iz proizvodnje članova Udruge. Zahvaljujemo se domaćinima na korisnim savjetima i slatkim poklonima.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica na Literarnu večer
Melanija Milović / datum: 23. 10. 2018. 11:24
Pozivamo Vas na
Literarnu večer
MAŠTOM SPOJIMO NESPOJIVO
pisanje bajki i izrada stripa
koja će se održati 24. listopada 2018. u 16:30 sati
u školskoj knjižnici
 
Veselimo se Vašem dolasku!

[OPŠIRNIJE]Natjecali smo se u čitanju na glas
Melanija Milović / datum: 19. 10. 2018. 08:35

Učenici od 3. do 8. razreda naše škole i  ove su se  godine uključili u Natjecanje u čitanju naglas koje organizira Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog  društva. Školsko natjecanje održano je 17. listopada u školskoj knjižnici. Natjecanje se provodilo u dvije kategorije. U prvoj kategoriji su se natjecali učenici od 3. do 5. razreda,  a u drugoj učenici od 6. do 8. razreda. Natjecanju je pristupilo ukupno 20  učenika. U prvoj kategoriji najviše bodova je osvojila Katarina Čavlović učenica 5.a  razreda dok je u drugoj kategoriji najviše bodova osvojila Lena Repinc učenica 8.b razreda. Stručni ocjenjivački sud, prilikom odabira najboljih čitača, ocjenjivao je kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovjetnost čitanja, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.

Svim natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju u natjecanju, a Katarini i Leni čestitamo na pobjedi te im želimo im puno uspjeha na županijskom natjecanju koje će se održati u Sisku 25. listopada 2018.

 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ Kraljeva Velika
Melanija Milović / datum: 19. 10. 2018. 08:15

U petak 12. listopada 2018. god. našom se školom širio miris kruha, peciva i kolača.Učenici su, uz pomoć svojih roditelja i baka, pripremili i donijeli raznovrsne domaće pekarske proizvode, kojima smo još jednom željeli naglasiti važnost te osnovne životne namirnice. Nakon izložbe proizvoda u učionici imali smo se priliku njima i zasladiti.      Zahvalni smo našim vrijednim majkama i bakama na ukusnim slasticama.

                                                                 Učenici PŠ Kraljeva Velika

 

 


[OPŠIRNIJE]Posljednji pozdrav našem dragom vjeroučitelju
Melanija Milović / datum: 18. 10. 2018. 13:01

 

Obavještavamo vas da je danas 18. listopada 2018. godine, nakon teške bolesti, preminuo  naš dragi kolega i vjeroučitelj Ivica Hrmo.  

Posljednji ispraćaj održat će se u petak, 19. listopada 2018. godine u 16,00 sati na mjesnom groblju Lipovljani.


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Melanija Milović / datum: 18. 10. 2018. 11:55

Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo na prigodan način u matičnoj školi. Učenici su sa svojim roditeljima pripremili razne proizvode koje su donijeli u školu te ih degustirali na satu razrednika. Na stolu su se našle mekane kiflice, peciva, kolači i ostale poslastice koje su učenici sa svojim učiteljima pakirali u kutije za obitelji u potrebi. Svaki razred odnio je svoje kutije na  zajednički stol koji je bio izložen u holu, a zatim je karitativna skupina i nekoliko učenika iz naše škole proizvodima uveselila obitelji.

 


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Piljenice
Melanija Milović / datum: 18. 10. 2018. 11:22

 

Dana 12. listopada 2018. godine kroz film, priču, pjesmu, igru, pune košare jesenskih plodova i ukusnih slastica naših mama i baka obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

                                              Učiteljice i učenici PŠ Piljenice

[OPŠIRNIJE]"Manje oružja - manje tragedija"
Melanija Milović / datum: 18. 10. 2018. 10:26

 

Policijska postaja Novska u suradnji s Općinom Lipovljani i djelatnicima PEZ-a i HCR-a provela je u utorak 16. listopada akciju „Manje oružja – manje tragedija“. Tom prigodom su učenici naše škole posjetili info-pult, informirali se o navedenoj akciji i drugim pitanjima iz djelokruga rada policije te su pogledali prezentirano oružje i eksplozivna sredstva.


[OPŠIRNIJE]U poljskom Lodzu održan treći transnacionalni sastanak partnera u projektu „Zajedno u različitosti“
Melanija Milović / datum: 17. 10. 2018. 17:44

 

Treći transnacionalni sastanak partnera u projektu Zajedno u različitosti, u okviru Erasmus + programa, održao se  10. i 11. listopada u Poljskoj. Domaćin sastanka bila je Međunarodna škola u Lodzu. Osim projektnog tima OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani (koja je službeni nositelj projekta), sastanku su prisustvovali i partneri iz Bugarske i Rumunjske.


[OPŠIRNIJE]Marko i Mia Pavičić ponovno postigli odlične rezultate
Melanija Milović / datum: 17. 10. 2018. 15:45
 
U subotu 13. listopada 2018. godine u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, a kao uvertira u 27. Zagreb maraton, na Trgu bana Jelačića održane su dječje utrke.
Utrke su organizirane u 5 kategorija:
  • dječiji vrtići
  • učenice i učenici 1. razreda osnovne škole, dužina staze 450 m
  • učenice i učenici 2. razreda osnovne škole, dužina staze 450 m
  • učenice i učenici 3. razreda osnovne škole, dužina staze 550 m
  • učenice i učenici 4. razreda osnovne škole, dužina staze 550 m
Mija je u kategoriji učenica 3. razreda osvojila 3. mjesto, a Marko u kategoriji učenika 4. razreda osvojio je 1. mjesto.

[OPŠIRNIJE]Europe Code Week - Europski tjedan kodiranja
Ivona Šakić / datum: 17. 10. 2018. 14:27

Ove godine naša škola se uključila u Europski tjedan kodiranja. To je društvena inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učenici šestih razreda s učiteljicom informatike, Ivonom Šakić, programirali su i koristili micro:bitove.

 


[OPŠIRNIJE]Kriteriji ocjenjivanja
Ivona Šakić / datum: 17. 10. 2018. 14:21

[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige započeo susretom s književnikom Antom Pranjkićem
Melanija Milović / datum: 16. 10. 2018. 08:25

U okviru manifestacije “Mjesec hrvatske knjige”, koja je započela  15. listopada i traje do 15 studenoga književnik Anto Pranjkić održao je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani tribinu za učenike 3. i 4. razreda. Anto Pranjkić počeo je pisati s 8 godina i do sada je napisao oko 30 djela koja su prevođena na strane jezike. Dio knjiga koje je napisao namijenjeno je upravo djeci. Ovom  prigodom Anto Pranjkić našim osnovcima  predstavio svoju novu knjigu, zbirku basni, “Vrline i mane”. Cilj autora je da djeca još u najmlađoj dobi kroz basne spoznaju što je dobro a što loše, kako bi se u budućnosti na što lakši način izgrađivali u dobre i poštene ljude.


[OPŠIRNIJE]Svjetski tjedan svemira
Ivona Šakić / datum: 12. 10. 2018. 10:30

Učenici viših razreda naše škole   s učiteljicama Ivanom Toth i Ivanom Klišanin obilježili su Svjetski tjedan Svemira.  Tjedan, posvećen Svemiru,  se obilježava  svake godine od 4.-10.listopada u organizaciji WSWA (World Space Week Asociation), najveće svjetske obrazovne organizacije povezane sa Svemirom,pokrenute od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje Svemira te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).


[OPŠIRNIJE]Modelari
Ivona Šakić / datum: 10. 10. 2018. 13:10

 

Mihael Toth, učenik VIII.c razreda naše škole, od petog razreda je aktivan u skupini Modelari. S izuzetnom strpljivošću pristupa izradi svakog rada. Razvijajući svoje vještine odvažio se izraditi model automobila hammer prema zbirci Modelarstvo autora Ivana Rajsza, prof. uz voditeljicu skupine Meri Čevizović.

Izuzetan rad želimo pokazati i na stranicama naše škole!


[OPŠIRNIJE]Maturalac 2018.
Ivona Šakić / datum: 10. 10. 2018. 13:02

 

U srijedu, 29.8.2018. u 7:00 ujutro krenuli smo na maturalno putovanje. Oko 12 sati smo stigli u Nacionalni Park Krka gdje smo prošetali i slikali se pokraj Skradinskog buka, najvećeg i najljepšeg slapa. Nakon toga krenuli smo prema Pakovom selu gdje nas je vodičica upoznala sa životom i običajima Dalmatinske Zagore.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na Tjednu cjeloživotnog učenja
Melanija Milović / datum: 3. 10. 2018. 12:48

Od 1. do 7. listopada u Hrvatskoj se obilježava Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Ove godine naša škola je sudjelovala na ovoj manifestaciji koju je organiziralo Pučko otvoreno učilište Novska. Prigodom sudjelovanja učenici su na izložbenom štandu predstavili Erasmus+ projekt „Zajedno u različitosti“. Ravnateljica i članice tima u Galeriji POU prezentirale su ciljeve i provedene aktivnosti projekta.

Na izložbenim štandovima i prostoru iza Gradske knjižnice i kina, aktivnosti je predstavilo još tridesetak udruga koja djeluju na području grada Novske, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovci i srednjoškolci, policajci, vatrogasci i komunalci kao i rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.


[OPŠIRNIJE]Sportski uspjesi naših učenika
Melanija Milović / datum: 3. 10. 2018. 10:22

Školski sportski Savez Grada Kutine na inicijativu Središnjeg državnog ureda za sport, u petak 28. 09. 2018., obilježio je Europski školski sportski dan. Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini okupio se velik broj djece i mladih s ciljem promocije sporta, kretanja i zdravog načina života. U tome su im pomogli njihovi voditelji,  iz vrtića, osnovnih i srednjih škola Kutine, ali i Lipovljana, Popovače i Velike Ludine.

 

Natjecanje se odvijalo u 25 kategorija - ulična utrka u 14 kategorija, poligon spretnosti, rolanje, obaranje ruku, povlačenje užeta itd.

Čitav program vodila je predsjednica Školskog sportskog saveza Kutine, Jasminka Molnar. Ovaj sportski događaj pozdravio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima. On je tom prilikom i dodijelio nagrade najuspješnijim natjecateljima u nekima od kategorija.

OŠ Josipa Kozarca uspješno su predstavljale učenice Ana i Ema Tremski  (utrka za učenice 1. i 2. razreda na 250 m) i Mia Pavičić (utrka za učenice 3. i 4. razreda na 350 m ), te učenik Marko Pavičić (utrka za učenike 3. i 4. razreda na 350 m).  Ana Tremski zauzela je 2. mjesto , a Marko Pavičić 1. mjesto, dok su Ema Tremski  i  Mia Pavičić zauzele 5-ta, mjesta u svojim kategorijama.

Istog dana, nakon utrke u Kutini, ekipi OŠ Josipa Kozarca pridružila se i Iva Toš (učenica 2. razreda )  na 35. Krosu grada Daruvara  na Atletskoj stazi Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar  u organizaciji Sportske zajednice grada Daruvara, Športske zajednice BBŽ-e i Savezu školskih športskih društava   BBŽ-e .

Rezultati:

Učenice 2. razreda (300 m):

Ana Tremski – 1. mjesto

Ema Tremski – 4. mjesto

Iva Toš – 8. mjesto

 

Učenici 4. razreda ( 350m ):

Marko Pavičić 4. mjesto

 

 


[OPŠIRNIJE]Eratostenov pokus
Ivona Šakić / datum: 28. 9. 2018. 21:20

24. rujna 2018. godine u školama diljem svijeta održao se Eratostenov pokus, no kako je u našem mjestu taj dan padala kiša mjerenje je obavljeno u srijedu. Eratostenov pokus u našoj školi provele su  učiteljice Dijana Popović,  Ivona Šakić i Ivana Klišanin s učenicima osmih razreda.


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo Park prirode Lonjsko polje
Melanija Milović / datum: 27. 9. 2018. 10:42

Učenici trećih razreda matične i svi učenici područnih škola u okviru terenske nastave posjetili su 25. i 26. 09. 2018. godine Park prirode Lonjsko polje. Upoznali su se sa selom Krapje kao mjestom očuvanja graditeljske kulturne baštine. Sudjelovali su na predavanju i radionicama u kojima su upoznali biljni i životinjski svijet Lonjskog polja. Zatim su se uputili u Jasenovac te se provozali brodom po rijeci Savi. Bilo je to ugodno i poučno iskustvo za sve učenike i nastavnike.


[OPŠIRNIJE]„ Skupljajmo zajedno stare baterije“
Melanija Milović / datum: 26. 9. 2018. 12:15

I ove školske godine nastavljamo s projektom „Skupljajmo zajedno stare baterije“.

Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa koji, koliko su korisni, toliko su i štetni. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš, čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja. Stoga baterijama nije mjesto u komunalnom otpadu već ih je potrebno propisno zbrinuti

Molimo vas da se aktivno pridružite projektu i stare baterije donosite u školu kako bi bile propisno zbrinute, a naše okruženje čišće.


[OPŠIRNIJE]Dan za zdrave zube
Melanija Milović / datum: 26. 9. 2018. 09:57

Zdravi zubi - lijep osmijeh! 

Učenici 2.a i 2.b obilježili su Dan za zdrave zube. Pogledali smo prezentaciju kako sačuvati zdravlje i ljepotu zubi. Posjetili smo stomatološku ordinaciju u našem mjestu. dent.med Frane Mašić učenicima je održao kratko predavanje o oralnoj higijeni. 

Savjeti za zdrave i lijepe zube:

 pravilno četkaj zube (kružnim pokretima)

 zube peri najmanje 3 minute

 redovito posjećuj stomatologa

 jedi raznovrsnu hranu 

 izbjegavaj slatkiše i zaslađena pića

                                              zube peri najmanje dva puta dnevno        

  

 


[OPŠIRNIJE]PŠ Piljenice - nastavljamo uređivati školsko dvorište
Melanija Milović / datum: 20. 9. 2018. 08:41

 

Nakon uspješno provedene akcije Zelena čistka u kojoj smo okrčili okoliš škole nastavili smo s uređenjem dvorišta.

Tata Stjepan Mujanić srušio je suhu brezu i od njenog debla napravili smo klupice koje nam služe za učenje dok smo u školskom dvorištu.


[OPŠIRNIJE]Nastavlja se akcija prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe
Melanija Milović / datum: 17. 9. 2018. 12:09

 

Prošle školske godine učenici  naše škole pokazali su veliki interes u  akciji prikupljanja čepova u humanitarne svrhe te smo i ove godine nastavili s istom akcijom. Ovu akciju provodimo s ciljem  osviješćivanja potrebe međusobnog pomaganja i brige za okoliš. Zahvaljujemo svim učenicima na uloženom trudu te se nadamo istom odazivu i ove godine.  U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, je prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji a čepove možete donijeti u školu i ostaviti na za to predviđeno mjesto.


[OPŠIRNIJE]Bili smo dio globalne akcije čišćenja okoliša - Zelene čistke
Melanija Milović / datum: 14. 9. 2018. 17:02

Tijekom protekla dva dana učenici, njihovi roditelji i nastavnici čišćenjem i uredjivanjem okoliša naših škola pridružili su se globalnom  pokretu World Cleanup Day.

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta potpada. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

U nastavku možete vise pročitati kako su protekle akcije čišćenja u našim školama.

 


[OPŠIRNIJE]Gradonačelnik Marin Piletić posjetio PŠ Nova i Stara Subocka i Kozarice
Melanija Milović / datum: 14. 9. 2018. 11:31

Gradonačelnik Marin Piletić i ravnateljica Mirjana Faltis posjetili su učenike u područnim školama koje se nalaze na području Grada Novske a u sastavu su naše škole.  Uz slatke poklone svim učenicima u Novoj i Staroj Subockoj te Kozaricama gradonačelnik je poželio  puno uspjeha u ovoj školskoj godini. Ravnateljica i učiteljice upoznale su gradonačelnika s trenutnom situacijom i potrebama ovih škola a gradonačelnik je kao i svaki put ponudio stručnu i financijsku pomoć Grada kako bi učenicima vrijeme koje provode u školi bilo kvalitetnije i ugodinije.


[OPŠIRNIJE]Marko Pavičić nastavlja nizati sportske uspjehe
Melanija Milović / datum: 14. 9. 2018. 09:50
 
 
 
U okviru 68. Hanžekovićevog memorijala 4. ruja u Zagrebu održano je finale Erste Plave lige 2018. Finale su izborili po dva prvoplasirana natjecatelja iz šest gradova gdje su se održavale kvalifikacije, Zagreb, Osijek, Rijeka, Pula, Zadar i Makarska.
 
Našu školu je predstavljao Marko Pavičić, učenik 4.b razreda i to u dvije discipline: bacanju vortexa (1. mjesto na kvalifikacijama u Zagrebu) i na utrci na 300 m (2. mjesto na kvalifikacijama u Zagrebu).
 
U finalu je Marko opet bio odličan, 4. u bacanju vortexa i 5. na utrci na 300 m.

[OPŠIRNIJE]Prvašići posjetili školske urede i knjižnicu
Melanija Milović / datum: 12. 9. 2018. 09:32

 

Učenici 1. razreda matične škole obišli su školske urede i knjižnicu.  Ugostila ih je ravnateljica te ih je sve zavrtila u svojoj „čarobnoj“ stolici uz uvjet da svatko od njih zatvori oči i nešto poželi.  Zatim su posjetili  pedagoginju, tajnicu i računovotkinju koje su im kratko opisale koje  poslove obavljaju u školi. Na kraju su bili i u školskoj knjižnici gdje su morali odgonetnuti da li se nalaze u knjižari ili u knjižnici. Iako su neki učenici bili uvjereni da se u knjižnici kupuju knjige i da se ustvari nalaze u knjižare na kraju su svi zajedno došli do zaključka da se ipak u knjižnici knjige posuđuju i vraćaju a ne plaćaju.


[OPŠIRNIJE]U sportskom ozračju obilježili smo HOD
Melanija Milović / datum: 11. 9. 2018. 08:32

Kao što i priliči ovogodišnji Hrvatski olimpijski dan protekao je  u sportskom ozračju. Najprije su članice, ujedno i učenice naše škole prezentirale PNAK „Iskrice“ kao moguću sportsku izvannastavnu aktivnost. Nakon toga su uslijedile sportske aktivnosti učenika razredne nastave a zatim učenika predmetne nastave.  Iako  je bilo važno u  svim natjecanjima sudjelovati a ne pobijediti nije nedostajalo borbenosti i sportskog duha.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, a danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica „zastava prijateljstva“. Naime bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol fair playa, prijateljstva i mira.


[OPŠIRNIJE]Započela nova školska godina
Melanija Milović / datum: 5. 9. 2018. 11:14

Uz blagoslov župnika Tomislava Pavlovića i pozdravnu riječ ravnateljice Mirjane Faltis 3. rujna započela je nova školska godina za učenike naše škole. Prvi ponedjeljak u mjesecu rujnu bio je prvi dan škole za učenike prvog razreda koji su započeli svoje školovanje u matičnoj i područnim školama. Prigodnim riječima učenike i nastavnike pozdravila  je ravnateljica  te  poželjela uspjeh u školovanju i radu. Svečani program za prvašiće i njihove roditelje osmislili su i izveli sada već učenici petog razreda učiteljice Sanje Budimir koja će učiti i ovu novu generaciju prvoškolaca.


[OPŠIRNIJE]Načelnik Nikola Horvat posjetio učenike 1. razreda matične i područne škole
Melanija Milović / datum: 4. 9. 2018. 11:16

Učenike prvog razreda u matičnoj školi te učenike područnih škola koje se nalaze na području Općine Lipovljani u Piljenicama i Kraljevoj Velikoj u utorak 04. rujna posjetio je načelnik Općine Nikola Horvat. Darivajući djecu košaricama sa slatkišima poželio je svima puno uspjeha u ovoj školskoj godini te ponudio suradnju i pomoć u svim aktivnostima i projektima koji se provode u školi.


[OPŠIRNIJE]UZ Tena sudjelovala na Lipovljanskim susretima
Melanija Milović / datum: 4. 9. 2018. 08:19

Učenička zadruga naše škole već tradicionalno sudjeluje na Lipovljanskim susretima. Tako je bilo i ove godine. U subotu 25. 8. 2018. godine predstavili smo se s drvenim edukativnim igrama o nacionalnim parkovima, zaštićenim biljkama i životinjama.

Bilo je mnogo ljudi koji su se zainteresirali za naše rukotvorine. Ove je godine zadruga imala mnogo zanimljivih stvari koje nisu samo privlačile mališane već i starije osobe. Na štandu je bilo mnogo naših proizvoda poput čovječe ne ljuti se, križić kružić, mlin, pernice, torbe, stalci za olovke i raznolike slagalice.

 Ljudi su pokazali zainteresiranost za radove naših marljivih zadrugara.

 

 

OSMISLILA I NAPISALA HANA TOTH


[OPŠIRNIJE]RASPORED DOVOZA I ODVOZA UČENIKA PUTNIKA
Melanija Milović / datum: 3. 9. 2018. 10:50

DOVOZ:

6,45 sati    Stara Subocka  

6,40 sati    Nova Subocka  (redovna linija)

7,05 sati    Kraljeva Velika (Gradine)

6,45 sati    Kozarice

7,00 sati    Krivaj

7,15 sati    Piljenice

 

ODVOZ

12,30 sati    odvoz 1.-4. razreda u Krivaj i Torove  

14,10 sati    odvoz svih učenika  u  3 autobusa

 


[OPŠIRNIJE]Prvi dan škole
Ivona Šakić / datum: 30. 8. 2018. 15:40

Dragi naši učenici i roditelji!

Prvi dan škole započet ćemo 3. rujna 2018. godine blagoslovom  i molitvom u holu škole u 8.00 sati. Nakon toga učenici će sa svojim razrednicima imati sat  razrednog odjela te  još dva sata prema rasporedu. Učenici trebaju donijeti papuče, prazne rasporede sati i pribor za pisanje.  
Odvoz učenika putnika kreće u 11.00 sati.

Želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

  Ravnateljica: Mirjana Faltis


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju