preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

Prijevoz učenika

 

Himna naše škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

vijesti
Obavijest štrajk 19. studenoga 2019. godine
Melanija Milović / datum: 18. 11. 2019. 09:42

Poštovani učenici i roditelji,

              zbog najavljenog štrajka svih zaposlenika u

                          utorak, 19. studenog 2019.

                         nastava se neće održati.

Svi učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti na odgovarajući način.

Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica škole Mirjana Faltis, a možete se obratiti na telefon ( 044) 691 691 ili na adresu elektroničke pošte: m.faltis@gmail.com

 
 

[OPŠIRNIJE]Integrirana nastava u PŠ Nova Subocka – Dan sjećanja na Vukovar
Melanija Milović / datum: 18. 11. 2019. 08:49

 

 

Učenici 2. i 3.r. PŠ Nova Subocka  s učiteljicama Marinelom Babić i Milevom Grgić, su 15.11.2019. s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježili Dan sjećanja na Vukovar.

Integrirali su nastavne sadržaje Sata razrednika, Hrvatskog jezika i Likovne kulture te na zanimljiv način proširili znanje o gradu heroju i podsjetili se koliko je Vukovar važan, ne samo Vukovarcima, već i svim stanovnicima Republike Hrvatske.

                                                                                                         Mileva Grgić


[OPŠIRNIJE]Dabar 2019. - Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja
Ivona Šakić / datum: 15. 11. 2019. 13:42

I ove godine sudjelovali smo na Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja.

U našoj školi natjecalo se 38 učenika od 5. do 8. razreda.
S nestrpljenjem iščekujemo rezultate.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o štrajku 13.11.2019.
Sanja Baić / datum: 12. 11. 2019. 10:18

Poštovani učenici i roditelji,

              zbog najavljenog štrajka svih zaposlenika u

                          srijedu, 13. studenog 2019.

                         nastava se neće održati.

Svi učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti na odgovarajući način.

Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih uz održavanje štrajka je ravnateljica škole Mirjana Faltis, a možete se obratiti na telefon ( 044) 691 691 ili na adresu elektroničke pošte: m.faltis@gmail.com


[OPŠIRNIJE]EU CodeWeek 2019. - Europski tjedan programiranja
Ivona Šakić / datum: 12. 11. 2019. 08:25

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.
I ove godine naša škola se uključila u Europski tjedan programiranja - EU CodeWeek. Učenici su na satovima informatike i dodatne nastave informatike sudjelovali u radionicama programiranja.


[OPŠIRNIJE]DODJELA PRIZNANJA ZA PROJEKT ″ZAJEDNO U RAZLIČITOSTI″ U NATJEČAJU ″EUROPSKA OZNAKA JEZIKA″
Melanija Milović / datum: 11. 11. 2019. 10:31

Naša škola je u četvrtak, 7. studenoga 2019.g. dobila priznanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije za sudjelovanje u natječaju ″Europska oznaka jezika″ za projekt  ″Zajedno u različitosti″ koji se provodi u okviru Erasmus + programa, a u suradnji s partnerskim školama iz Bugarske, Poljske i Rumunjske. U svečanoj dvorani hotela Dubrovnik u Zagrebu u ime naše škole priznanje su primile predstavnice projektnog tima Sanja Martić i Ivana Ptičar. Jako smo ponosni i sretni jer je ovo priznanje velika nagrada za našu školu, a ujedno i potvrda da se projekt provodi na  kvalitetan način u skladu sa svim pravilima i odredbama koje promovira i potiče Agencija za mobilnost i programe Europske unije.


[OPŠIRNIJE]Lutkarska predstava u lipovljanskoj knjižnici
Melanija Milović / datum: 8. 11. 2019. 08:58

U okviru Mjeseca hrvatske knjige Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani organizirala  je za učenike 1.  i 2. a i b razreda naše škole kazališnu predstavu. Lutkarsku predstavu pod nazivom Zbrkana priča izvela je Lutkarska družina Kutko Knjižnice i čitaonice Kutina. U poučnoj i nadasve zanimljivoj predstavi uživali su svi učenici.  Do 15. 11. 2019. učenici drugog razreda mogu se besplatno učlaniti u  lipovljansku knjižnicu.


[OPŠIRNIJE]Kreativni čitatelji - Dnevnik dobrih domaćina – 5. dan, 18. 10. 2019.
Melanija Milović / datum: 31. 10. 2019. 08:40

Posljednji,  peti dan prve transnacionalne mobilnosti učitelja u okviru projekta Kreativni čitatelji započeo je Lektirnim sajmom koji se održao u školskoj sportskoj dvorani.  Na sajmu su sudjelovali svi učenici matične i područnih škola. Svaki je razred predstavio po jedno lektirno djelo, a pomoću različitih igrica i radionica pokušali su ostale učenike zainteresirati za čitanje tog  književnog djela. Uslijedio je izbor najbolje predstavljenog književnog djela koje je navečer prikazano na svečanom programu. Lektirni sajam je završio izradom zajedničkog mozaika od recikliranog papira.


[OPŠIRNIJE]Kreativni čitatelji - Dnevnik dobrih domaćina – 4. dan, 17. 10. 2019.
Melanija Milović / datum: 31. 10. 2019. 08:37

Kao i prethodnih dana  sudionici prve transnacionalne mobilnosti u okviru projekta Kreativni čitatelji sudjelovali su na oglednom satu koji su pripremili učitelji drugog razreda Sanja Budimir i Dario Ptičak. Kroz niz različitih radioničkih aktivnosti prikazan je jedan od mogućih načina  obrade književnog djela Karola Čapeka  -Poštarska bajka.

U poslijepodnevnim satima učenici sedmih razreda održali su debatu na temu Film ili knjiga. Svojom argumentiranom obranom pobijedila je afirmacijska skupina koja je zastupala tezu da je knjiga bolji medij od filma.


[OPŠIRNIJE]Kreativni čitatelji - Dnevnik dobrih domaćina – 3. dan, 16. 10. 2019.
Melanija Milović / datum: 31. 10. 2019. 08:33

Treći dan transnacionalne mobilnosti učitelja u okviru projekta „Kreativni čitatelji“ gosti su započeli sudjelovanjem na integriranoj nastavi koji su pripremili predmetni učitelji, Valentina Jugović (priroda), Ivana Toth (geografija), Ana Šparavac (povijest), Franjo Rodić (glazbena kultura), Anamarija  (likovna kultura), Ivona Šakić (informatika), Mirjana Bublić (engleski jezik) i Verica Razum – Hrmo (vjeronauk). Kroz mnoštvo zanimljivih radionica koje su organizirali učitelji spomenutih nastavnih predmeta učenici su se upoznali sa životom, radom i književnim djelima Ivane Brlić – Mažuranić, a gosti s mogućim integriranim pristupom obrade književnog djela. Na kraju nastavnog sata učenici su uz mentorstvo učiteljice hrvatskog jezika Ksenije Jurić prikazali dramatizaciju književnog djela Šuma Striborova na engleskom jeziku.


[OPŠIRNIJE]Kreativni čitatelji - Dnevnik dobrih domaćina – 2. dan, 15. 10. 2019.
Melanija Milović / datum: 31. 10. 2019. 08:31

Drugi dan transnacionalne mobilnosti partnera u projektu „Kreativni čitatelji“ započeo je  u Područnoj školi Stara Subocka. Učiteljice Ljiljana Jancetić i Marija Žilka Skoko održale su u kombiniranom razrednom odjelu od 1. do 4. razreda integrirani nastavni sat obrade lektirnog djela Ivane Brlić – Mažuranić „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“. Učenici 3. i 4. razreda koji su pročitali književno djelo imali su zadatak kroz različite aktivnosti predstaviti i približiti djelo učenicima 1. i 2. razreda i tako ih zainteresirati za čitanje. Aktivnosti koje su se provodile bile su povezane s ostalim vrstama umjetnosti (dramsko – scenska, film, strip, glazbena, likovna). Slobodno vrijeme parteri su s domaćinima proveli u obilasku grada Zagreba i upoznavanju njegovih znamenitosti.

 


[OPŠIRNIJE]Kreativni čitatelji - Dnevnik dobrih domaćina – 1. dan, 14. 10. 2019.
Melanija Milović / datum: 31. 10. 2019. 08:28

Prva transnacionalna mobilnost partnera u projektu „Kreativni čitatelji“ iz programa Erasmus+ , održana je od 14. do 18. listopada 2019. godine. Domaćin mobilnosti bila je Osnovna škola Josipa Kozarca, Lipovljani koja je ujedno i nositelj projekta. Mobilnosti su nazočila po 2 predstavnika partnerskih škola iz Češke Republike, Grčke, Latvije i Republike Sjeverne Makedonije.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u čitanju naglas
SANJA Vitman Đurij / datum: 30. 10. 2019. 08:01

U ponedjeljak 28.listopada posjetili smo Knjižnicu Vlade Gotovca u Sisku gdje se održavalo Županijsko natjecanje u čitanju naglas. Lucija Jancetić, učenica 5. razreda  predstavljala nas je u nižoj kategoriji ( učenici od 3. do 5.razreda ), a  Anala Tomić, učenica 8. razreda u višoj kategoriji ( učenici od 5.do 8. razreda ). Učenica Lucija Jancetić u suglasnosti sa svojom mentoricom, učiteljicom Sanjom Vitman Đurij,  za svoj usmeni izričaj odabrala je ulomak iz romana Branke Primorac - Ljubavni slučaj mačka Joje. U samom uvodu iznijela je svoja zapažanja  o knjizi i predstavila temi o kojoj će čitati - ljubav koja nas spaja i pokreće. Učenica Anela  Tomić vođena mentoricom, učiteljicom Ksenija Jurić, odabrala je ulomak iz romana Deborah Ellis - Djevojčica iz Afganistana. Knjigu je također predstavila, pojasnila zašto je baš ona bila njezin odabir i usmeno interpretirala  odabrani ulomak. Anelina tema bila je istovremeno tužna i poticajna, govorila je kako se samo upornošću i neodustajanjem može postići zadani cilj. Učenice su bile odlične. Zahvaljujemo Luciji na sudjelovanju, a Aneli čestitamo na postignutom 3. mjestu!


[OPŠIRNIJE]Lektira bez okvira, projekt poticanja čitanja i kreativnog pristupa lektirnim djelima
Melanija Milović / datum: 29. 10. 2019. 11:43

 

Uz  Erasmus+ projekt  Kreativni čitatelji, Osnovna škola Josipa Kozarca, Lipovljani nositelj je i projekta Lektira bez okvira kojemu su temeljni ciljevi buđenje interesa za čitanjem te poticanje kreativnog pristupa pri obradi lektirnih djela. Našemu projektu pridružile su se i dvije partnerske škole: Osnovna škola Vidovec iz Vidovca i Osnovna škola Manuš iz Splita.

 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava - Dani kruha u PŠ Nova Subocka
Melanija Milović / datum: 29. 10. 2019. 11:09

Učenici 2. i 3. r. PŠ Nova Subocka, s učiteljicama Marinelom Babić i Milevom Grgić su tijekom listopada  različitim aktivnostima obilježili Dane kruha.

Prošli tjedan su pjevali i recitirali pjesmu Pekar, dizajnirali pekarske kape te modelirali kruh glinamolom.

Početkom ovog tjedna su  učili o procesu nastajanja kruha te 24.10.2019., na izvanuioničnoj nastavi na imanju obitelji Ožoga uz mamu Sanju, praktičnim radom realizirali naučeno. Svaki učenik je zamijesio i ispekao te kušao svoj kruh.

Bilo je ugodno, zabavno i poučno.  Još jednom velika hvala mami Sanji.

                                                 Učenici 2. i 3.r. i učiteljice Marinela i Mileva


[OPŠIRNIJE]Svjetski tjedan Svemira
Ivona Šakić / datum: 26. 10. 2019. 08:36

Učenici viših razreda naše škole   s učiteljicama Ivanom Toth i Ivanom Klišanin obilježili su Svjetski tjedan Svemira.  Tjedan, posvećen Svemiru,  se obilježava  svake godine od 4.- 10. listopada u organizaciji WSWA (World Space Week Asociation), najveće svjetske obrazovne organizacije povezane sa Svemirom, pokrenute od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje Svemira te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA). Svjetski tjedan svemira proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda  1999. godine. Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira vodi Vijeće Ujedinjenih naroda za miroljubivo korištenje svemira i Ured Ujedinjenih naroda za izvanzemaljske poslove sa sjedištem u Beču.

 


[OPŠIRNIJE]"ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ"
Melanija Milović / datum: 25. 10. 2019. 10:46

Dana, 25. 10. 2019. godine učenici 4.a i 4.b razreda sudjelovali su u pratnji svojih učiteljica, a na poziv načelnika Općine Lipovljani u kolektivnoj sadnji drveća "Zasadi drvo, ne budi panj". Cilj akcije je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila. Učenici su pokazali spretnost i visoku motiviranost te sadnjom drveća u Ulici Josipa Kozarca pridonijeli biljnoj raznolikosti svoga mjesta.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na županijskom Natjecanju u krosu u Kutini
Melanija Milović / datum: 24. 10. 2019. 09:33

Na  županijskom Natjecanju u krosu za osnovne škole koje je održano u Kutini 23. listopada  u organizaciji Školskog sportskog saveza SMŽ sudjelovali  su  i učenici naše škole. Natjecali su se u četiri kategorije: djevojčice u kategoriji 5. i 6. razreda i kategoriji 7. i 8. razreda i dječaci u kategoriji 5. i 6. razreda i kategoriji 7. i 8. razreda.

Marko Pavičić 5.a osvojio je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji petih i šestih razreda.

 


[OPŠIRNIJE]Učenik naše škole Oliver Savić Rosy osvojio je brončanu medalju na Međunarodnom Kickboxing kupu Moslavac Open 2019. Popovača
Melanija Milović / datum: 22. 10. 2019. 12:19
Međunarodni Kickboxing kup Moslavac Open 2019. Popovača, 19. 10. 2019.
 
 
Od 207 prijavljenih startova, 145 natjecatelja iz 20 klubova i 4 države (Mađarska, BiH, Slovenija i Hrvatska),
lipovljanski borac i učenik 4.b razreda OŠ J. Kozarca, Lipovljani, Oliver Savić Rosy postigao je slijedeći rezultat:
 
 
Brončana medalja: Oliver Savić Rosy, disciplina Point fighting, mlađi kadeti početnici, +47 kg.
 
 
Oliveru  predstoje nastupi na Kutina Openu 9. 11. 2019., na Prvenstvu RH u Wushu kung fu-u 23.11. 2019. te na Taekwondo "Christmas" kupu u Slavonskom Brodu 7. 12. 2019. godine.

[OPŠIRNIJE]Predstavljen novi Erasmus+ projekt škole - "Kreativni čitatelji"
Melanija Milović / datum: 22. 10. 2019. 09:27

 

Predstavljanje novog projekta Osnovne škole Josipa Kozarca, Lipovljani „Kreativni čitatelji“ održano je, u srijedu, 10. listopada. Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva između škola. OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani ovaj projekt provodi u suradnji sa školama iz Češke Republike, Grčke, Latvije i Republike Sjeverne Makedonije. Trajanje projekta je 2 godine, a provodit će se u razdoblju od 1. 9. 2019. do 31. 8. 2021. godine. Ukupna vrijednost odobrenog projekta 112.070 eura, a od toga OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani, kao nositelju projekta odobreno je 29.740 eura.

 


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti - četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 11. 10. 2019. 18:49

OSMI I DEVETI DAN, 5. i 6. listopada 2019.

POVRATAK KUĆI: Nimigea de Jos – Budimpešta – Lipovljani

 

Nakon doručka u hotelu krenuli smo iz Nimigea de Jos prema Budimpešti. Taj dan i sljedeći proveli smo uživajući i odmarajući se u tom prekrasnom gradu. U poslijepodnevnim satima stigli smo u Aquaworld. To je veliki vodeni park za djecu i odrasle sa ukupno petnaest bazena. Unutrašnjost parka uređen je u tropskom ″jungle″ stilu. Kupali smo se i probali  mnoge vodene aktivnosti koje se u parku nude.  U višesatnoj šetnji Budimpeštom vidjeli smo i upoznali se s znamenitostima toga prekrasnoga grada: Trgom heroja, bazilikom Svetog Stefana, Budimskim dvorcem, lančanim mostom preko rijeke Dunava i mnogim drugima. Poslije ručka u jednom od mnogobrojnih restorana u samom centru grada posjetili smo Tropicarium. U Tropicarijumu smo imali prilike vidjeti  mnoge životinje iz svih dijelova svijeta: ribe, morske pse, meduze, aligatore, zmije, majmune …

U večernjim satima krenuli smo prema Lipovljanima te kući stigli oko ponoći.

 


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti - četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 11. 10. 2019. 18:46

SEDMI DAN, 4. listopada 2019.

OPROŠTAJ OD DOMAĆINA

 

Posljednji dan boravka naše mobilnosti započeli smo odlaskom u školu. Učenici i učitelji su međusobno izmijenili dojmove i utiske o posljednjoj mobilnosti projekta ″Zajedno u različitosti″. Svi su izrazili veliko zadovoljstvo i sreću jer su imali priliku sudjelovati u tako značajnom projektu. U školskoj dvorani smo pogledali video uradak o proteklim danima provedenim u druženjima s našim domaćinima iz Rumunjske kao i partnerima iz Poljske i Bugarske. Video je bio vrlo emotivan jer su prikazani najljepši trenutci posljednje mobilnosti. Mogla se vidjeti i pokoja suza u oku učenika i učitelja zbog završetka projekta. Nakon gledanja videa uslijedila je spontana plesna koreografija svih učenika i učitelja od kojih su neki obukli hrvatske navijačku odjeću i navijačkim pjesmama se oprostili jedni od drugih. Potom su u školskom dvorištu učenici u istom trenutku u zrak pustili mnoštvo šarenih balona  te na taj način uljepšali kišni dan u Nimigei de Jos. Po povratku u hotel, uslijedio je odmor i slobodno vrijeme. Dan je završio zajedničkom zabavom učenika i učitelja.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti - četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 11. 10. 2019. 18:44

ŠESTI DAN, 3. listopada 2019.

IZLET U RUDNIK SOLI TURDA

 

Nakon doručka, autobusom smo se zaputili prema Turdi, rumunjskom gradu poznatom po rudniku soli. Po dolasku, uz stručno vodstvo krenuli smo u obilazak. Spustili smo se mnogobrojnim stepenicama u rudnik koji nas je ostavio bez daha. Nakon izlaganja turističkog vodiča, krenuli smo u samostalno istraživanje rudnika. Put nas je odveo do mosta preko podzemnog jezera koje ima veću slanost od Crnog mora. Tamo smo iznajmili čamac te veslajući i ploveći istražili rudnik i na taj način. Na sljedećoj razini iznad jezera nalaze se tereni za mini golf, sportski tereni, dječja igraonica i amfiteatar. Najveća atrakcija koja nas je oduševila je panoramski kotač iz kojeg smo vozeći se mogli proučiti stalagmite i stalaktite koji se ovdje talože više od tisuću godina. Ovdje se također nalazi i suvenirnica  gdje smo kupili suvenire koji će nas uvijek podsjećati na prekrasan rudnik soli u Turdi. Po povratku u hotel uslijedila je večera i raniji polazak na počinak.

 


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti - četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 11. 10. 2019. 18:41

PETI DAN, 2. listopada 2019.

DAN KREATIVNOG STVARALAŠTVA

 

Današnji dan započeli smo odlaskom u školu. Domaćini su za učenike pripremili različite kreativne radionice u kojima su sudjelovali i učitelji. Radionice su bile vrlo zanimljive te su potakle učenike na razvijanje kreativnih sposobnosti. Prekrasnih idejnih rješenja imali smo prilike vidjeti kod izrade svijećnjaka, privjesaka i broševa. U mnoštvu ponuđenih aktivnosti djevojčice su najveći interes pokazale za radionicu izrade narukvica dok su dječaci radije birali radionicu u kojoj su se izrađivale drvene igračke. Učitelji su sudjelovali na dva ogledna nastavna sata iz likovne kulture i fizike. Prijepodne je brzo prošlo uz igru i učenje te smo nakon ručka i kratkog odmora nastavili u kreativnom duhu. Radionice za učenike su ovaj put u hotelu organizirali animatori. U svim radionicama učenici su rado sudjelovali no ipak su im najdraže bile one u kojima su uz kreativnost morali pokazati brzinu i spretnost. Večer smo proveli uz druženje s domaćinima.


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti – četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 9. 10. 2019. 12:28

ČETVRTI DAN – 1. listopada 2019.

Tradicijski dan

Današnje prijepodne proveli smo u duhu tradicije. U mjesnom domu kulture domaćini su organizirali predstavljanje i prigodni program vezan uz kulturnu baštinu i tradiciju svoga kraja. Na početku smo pogledali Power Point Prezentaciju s tradicijskom obućom i odjećom koja je svojim motivima potaknula svjetske modne dizajnere u njihovom kreativnom stvaralaštvu. Nakon toga je uslijedila revija narodnih nošnji i modernih kreacija. U kulturno – umjetničkom programu domaćini su predstavili bogatstvo običaja kroz pjesmu, igru i ples. U svečanom programu, uz školu domaćina, sudjelovale su i ostale partnerske škole. Naša škola je spletom slavonskih plesova i pjesama pokazala dio naše bogate kulturne baštine. Susret je završio zajedničkom izložbom tradicijskih jela i kušanjem. Poslijepodne smo proveli u Táşuleasa Edukacijskom centru do kojeg smo došli prolazeći šumovitim krajolicima transilvanijskih uzvisina. Tu smo uz stručno vodstvo proširili svoja znanja o biljnom i životinjskom svijetu te suživotu čovjeka i prirode. Puni dojmova, umorni, ali zadovoljni završili smo današnji dan.

 


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti – četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 9. 10. 2019. 12:24

TREĆI DAN – 30. rujna 2019.

Dobrodošlica domaćina

Započeo je prvi dan naših zajedničkih aktivnosti mobilnosti. Svečanom dočeku sudionika mobilnosti uz učenike, učitelje i ravnatelja škole nazočio je i načelnik općine Nimigea de Jos. Domaćini su za goste pripremili prigodni program i prezentaciju s pregledom svih aktivnosti tijekom dvogodišnje provedbe projekta. Program je završio tradicionalnim plesom u kojem su uz male plesače sudjelovali i svi prisutni. Nakon toga, uslijedila je nastava. U vrijeme dok su učitelji bili na oglednom satu iz mađarskog jezika, za učenike su organizirane igre upoznavanja. Cijelo poslijepodne i večer učenici su proveli družeći se te sudjelujući u zabavnim natjecateljskim igrama uz vodstvo animatora (karaoke, trčanje u vreći, mađioničarski show, oslikavanje lica). Prije odlaska na spavanje, naši učenici imali su još jedan zadatak – uvježbavanje slavonskog plesa za sutrašnje predstavljanje naše škole.

Završio je prekrasan dan ispunjen druženjem, učenjem i igrom, a ponajviše smijehom.


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti – četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 9. 10. 2019. 12:17

DRUGI DAN – 29. rujna 2019.

Dolazak u Bistritu

Danas smo imali priliku doživjeti trenutke prošlosti šetajući selom u kojem se zaustavilo vrijeme. S poviješću koja seže u 12. stoljeće, Viscri je danas jedno od najpoznatijih rumunjskih sela koje je zbog svoje izvornosti i očuvane tradicije pod zaštitom UNESCO-a. Selo je poznato i po svojoj bijeloj fortificiranoj crkvi iz 15. stoljeća koju smo također imali priliku posjetiti. Sljedeće odredište bio nam je srednjovjekovni grad Sigisoara poznat po citadeli iz 12. stoljeća.  Popeli se starim stepenicama natkrivenim drvenim krovom koje su izgrađene 1642. godine, a povezuju donji i gornji dio grada. Nastavili smo putovanje prema našem odredištu, gradu Bistriti, gdje su nas dočekali domaćini.


[OPŠIRNIJE]Zajedno u različitosti - četvrta mobilnost učenika
Melanija Milović / datum: 9. 10. 2019. 11:27

PRVI DAN – 27./28. rujna 2019.

Putovanje  - Sinaia

U petak, 27. rujna 2019., u 18 sati krenuli smo na put prema Nimigei de Jos, mjestu domaćinu četvrte mobilnosti učenika (7 učenika i 5 učiteljica). U kasnim večernjim satima doputovali smo u prekrasan grad na Dunavu – Petrovaradin. Prošetali smo se starim gradom Petrovaradinom i uživali u prekrasnom pogledu na Dunav i Novi Sad. Put smo nastavili prema Rumunjskoj. U ranim jutarnjim satima stigli smo u grad Sibiu. Nakon šetnje gradom nastavili smo put prema dvorcu Peleš uživajući u prekrasnim šumovitim i brdovitim predjelima Rumunjske. Dvorac je bivša ljetna rezidencija  rumunjskog kralja Karla I i kraljice Elizabete. Sagrađen je između 1873. i 1914. godine. Jedan je od najljepših i najpoznatijih dvoraca u državi, smješten na kraju prekrasne šumske staze, na vrhu brijega u Karpatima, u blizini grada Sinaie. Posebno uzbuđenje doživjeli smo vozeći se žičarom na jedan od vrhova Bucegi planine koji se nalazi na 2100 metara nadmorske visine. Noć smo proveli u turističkom središtu Sinaia, popularnoj destinaciji za planinarenje i zimske sportove.


[OPŠIRNIJE]Eratostenov eksperiment u našoj školi
Ivona Šakić / datum: 4. 10. 2019. 12:03

Eratostenov eksperiment je globalni eksperiment u kojem se mjeri opseg Zemlje po meridijanu, kada sunčeve zrake padaju na ekvator pod pravim kutom, a za koji je potreban samo štap i sunčeva sjena. Tako učenici diljem svijeta, u trenutku kada je Sunce na prikladnom položaju, računaju opseg Zemlje koristeći jednostavan štap. Cilj eksperimenta, između ostalog je i poticanje istraživačkog učenja (izvor www.carnet.hr). U našoj školi provele su  ga je učiteljice Ivona Šakić i  Ivana Klišanin s učenicima osmih razreda.

Dana 23. rujna 2019. učenici iz 5877 škola  u 105 zemalja  diljem mjerili su duljinu sunčeve sjene. Obzirom da je taj dan u našem mjestu kišilo nismo mogli provesti mjerenje. Krajem tjedna Sunce je napokon zasjalo pa smo u petak, 27. rujna proveli eksperiment. Štap duljine jedan metar postavili smo na dvorište a učenici kojima se Sunce nalazilo iza leđa mjerili su 5 puta duljinu sjene koju je štap bacao, te izračunali prosječnu duljinu sjene od 71,93 cm. Visinu štapa i duljinu sjene dijelili smo sa 10 kako bi pravokutni trokut mogli nacrtati na papiru. Izmjerili su kut što ga je štap zatvarao s hipotenuzom te smo dobili vrijednost 46 stupnjeva. Našu mjeru kuta smo uspoređivali sa zamišljenom školom na ekvatoru  udaljenom od nas 5296,60 km (Kongo) i kutom 0 stupnjeva.  Konačan rezultat našeg mjerenja je opseg ekvatora 41451,65 km. Umjesto goniometra korišten je kutomjer koji nije toliko precizan, no smatra se da je dobiveni rezultat prihvatljiv. Svi podaci poslani su elektroničkom poštom u Grčku.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na natjecanju - EU školski sportski dan 2019.
SANJA Vitman Đurij / datum: 2. 10. 2019. 09:02

U ponedjeljak 30. rujna 2019. godine učenici naše škole Ana Tremski, Ema Tremski, Petar Mandin, Mia Pavičić i Marko Pavičić sudjelovali su u EU školskom sportskom danu 2019. u Kutini. Svi učenici su pokazali izuzetnu motiviranost i volju za sportom.

Učenica Mia Pavičić osvojila je drugo mjesto u kategoriji učenica 3. i 4. razreda OŠ (400 m), dok je Marko Pavičić osvojio prvo mjesto u kategoriji dječaka 5. i 6. razreda OŠ (800 m).

Svim učenicima iskreno čestitamo te želimo puno sreće u daljnjem bavljenju sportom.

 


[OPŠIRNIJE]KRITERIJI ODABIRA UČENIKA ZA SUDJELOVANJE U TRANSNACIONALNOJ AKTIVNOSTI UČENJA, PODUČAVANJA I OSPOSOBLJAVANJA
Melanija Milović / datum: 20. 9. 2019. 09:34

Za četvrtu mobilnost učenika iz projekta „Zajedno u različitosti“,  koja će se održati od 27. rujna do 7. listopada 2019. godine u Nimigea de Jos u Rumunjskoj, odabrano je 7 učenika prema propisanim kriterijima:

 

1. Uključenost učenika u izborne programe učenja i njegovanja češkog, slovačkog ili ukrajinskog jezika i kulture

2. Redovitost pohađanja nastave učenja i njegovanja češkog, slovačkog ili ukrajinskog jezika i kulture

3. Opći uspjeh

4. Vladanje učenika na nastavi učenja i njegovanja jezika nacionalnih manjina

5. Dob učenika

 

Povjerenstvo za odabir:

1. Mirjana Faltis, ravnateljica škole,

2. Jelena Dejanović, učiteljica slovačkog jezika

3. Sanja Martić, učiteljica engleskog jezika

 


[OPŠIRNIJE]UČENIKE PRVIH RAZREDA MATIČNE I UČENIKE PODRUČNIH ŠKOLA S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI POSJETIO JE NAČELNIK NIKOLA HORVAT
Melanija Milović / datum: 17. 9. 2019. 10:24

 

Načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat s ravnateljicom škole Mirjanom Faltis 11. rujna 2019. posjetio je  učenike prvog razreda matične škole te sve učenike u područnim školama koje se nalaze na području Općine Lipovljani.

 


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje
Melanija Milović / datum: 12. 9. 2019. 08:16

U srijedu, 28. 8. 2018. u 7 sati ujutro krenuli smo na maturalno putovanje. Oko 12 sati  stigli smo u Nacionalni Park Krka gdje smo prošetali i slikali se pokraj Skradinskog buka, najvećeg i najljepšeg slapa.

U popodnevnim satima smo stigli u Seget Donji kraj Trogira gdje smo se smjestili u sobe i okupali u moru te otišli na večeru nakon koje smo imali animacijski program u discu.

Idući dan posjetili smo Šibenik, obišli smo Šibensku katedralu i staru jezgru. Popodne smo imali slobodno uz kupanje, animaciju, a navečer disco.

Treći dan smo imali slobodno. Ujutro i popodne smo išli na plažu, a predvečer smo sudjelovali na ljetnim olimpijskim igrama. Večer smo proveli u discu.

Četvrti dan posjetili smo Split, gdje smo obišli Dioklecijanovu palaču, peristil i kip Grgura Ninskog. Popodne smo imali slobodno uz kupanje i vožnju kajacima, a nakon večere oproštajno druženje u discu.

Zadnji dan išli smo brodom u Trogir gdje smo prošetali starom jezgrom. Nakon ručka krenuli smo prema Smiljanu – Memorijalnom centru Nikole Tesle te u kasnim večernjim satima stigli u Lipovljane.

Vrijeme provedeno na maturalnom putovanju podučilo nas je mnogo čemu, a i ostat će zauvijek u lijepom sjećanju.


[OPŠIRNIJE]Šumarija Lipovljani i Šumarski fakultet donirali PŠ Kraljeva Velika stolove i klupe
Melanija Milović / datum: 11. 9. 2019. 11:08

Nakon što su učenici Područne škole Kraljeva Velika i njihovi roditelji uz pomoć Mjesnog odbora Kraljeva Velika uredili okoliš škole sada su ga dodatno upotpunili s dva stola i s klupama koje  su im donirali Šumarija Lipovljani i Šumarski fakultet.

Zahvaljujemo na donaciji!


[OPŠIRNIJE]Prvi dan nove školske godine
Melanija Milović / datum: 10. 9. 2019. 13:12

Nova školska godina započela je 9. rujna. Prigodnim riječima učenike i nastavnike pozdravila  je ravnateljica  škole te  im poželjela uspjeh u školovanju i radu. Našu školu posjetio je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Roman Rosavec. Uz želje za uspješnim i ugodnim boravkom u školskim klupama, dobrodošlicu prvašićima iskazao je  i  slatkim poklonima. Sve nazočne blagoslovio je župnik Tomislav Pavlović koji je također najmlađe učenike razveselio Biblijom za djecu. Svečani program za prvašiće i njihove roditelje osmislili su i izveli učenici trećih razreda.


[OPŠIRNIJE]Organizirani prijevoz učenika - vozni red
Ivona Šakić / datum: 10. 9. 2019. 10:16


[OPŠIRNIJE]Prehrana učenike – obavijest
Ivona Šakić / datum: 9. 9. 2019. 09:57

Organizirana školska prehrana učenika počinje 16. 9. 2019. godine.

Zbog radova koji se odvijaju na obnovi školske kuhinje i blagovaonice prehrana će se organizirati do daljnjega u učionicama.

 

 


[OPŠIRNIJE]Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika za školsku godinu 2019./2020.
Ivona Šakić / datum: 30. 8. 2019. 08:41

Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine.

Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine.

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju