preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

Vijesti iz PŠ Kozarice
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Integrirana nastava u PRO Kozarice – MASLAČAK
Autor: Ivona Šakić, 2. 5. 2013.

 

U petak, 26.04.2013. je održana integrirana nastava na temu Maslačak.  Povezali smo sadržaje nastave Prirode i društva, Zdravstvenog odgoja, Likovne kulture i Hrvatskog jezika te se zabavili i puno naučili.

 

 

 

 


 

 

Stvaranje priče poistovjećivanjem

 

  MASLAČAK

 


 

Ja sam maslačak. Živim na livadi. Žut  mi je cvijet, a stabljika zelena. Oko mene je trava. Čujem viku djece koja se igraju. Htio sam ići na ples ali mi je netko zgazio haljinu. Stari pauk će mi isplesti novu.

Filip Srdarević, 2.r., PRO Kozarice


 

 

Ja sam maslačak. Imam žutu glavu, a zeleno tijelo. Sutra ću ići na cvjetni ples u mojoj bijeloj haljinici. Puno djece trčkara oko mene i jako se bojim da mi ne zgužvaju haljinu kao i mojim prijateljima. Evo, iznenada mi je prišao dječak i otpuhnuo moju haljinicu. Sada sam jako tužan i mislim da nikada  neću ići na cvjetni ples.

Anamarija Seljan, 2.r., PRO Kozarice


 

 

 

Ja sam maslačak. Oko mene je puno  raznih cvjetova. Imam prijatelja Filipa-ljubičicu. Filip i ja volimo piti hladnu vodu iz zemlje. Bojimo se da nas djeca ne bi zgazila ili negdje presadila. Zajedno smo procvali.

Evo došla je djevojčica, ubrala nas i stavila u vazu. Svaki dan nam donosi svježu hladnu vodu.

Mladen Čavlović, 3.r., PRO Kozarice


 

 

 

Ja sam maslačak. Živim na cvjetnoj livadi. Imam bijelu haljinu kao i moji prijatelji maslačci. Došla su djeca i sve haljine nam otpuhala. Pauk je rekao da će nam isplesti nove. Meni je već ispleo novu i sada sam opet lijep.

Leonardo Čavlović, 4.r., PRO Kozarice


 

 

Ja sam maslačak. Imam žutu glavu i zeleno tijelo. Živim na zelenoj livadi. Oko mene su različiti cvjetovi, nekoliko kuća i puno stabala sa kojih se čuje pjev ptica. Ove godine je ples cvijeća pa pripremam haljinu. Čujem djecu koja dolaze na livadu. Nadam se da mi neće uništiti haljinu.  Ah, uništili su mi je. Jako sam tužan. Možda će mi stari pauk i njegovi prijatelji satkati novu haljinu pa ću ipak ići na ples cvijeća.

Mateo Brkić, 4.r., PRO Kozarice


 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju