preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

eTwinning škola

Erasmus+

 

Himna naše škole

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana online mobilnost
Autor: Melanija Milović, 27. 5. 2021.

Tijekom proteklog tjedana od 17. do 21. svibnja 33 učenika i 12 učitelja i stručnih suradnika naše škole sudjelovalo je na mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta Kreativni čitatelji. Ova mobilnost provodila se online, a domaćin je bila škola OOU “Lazo Angelovski”  iz Republike Sjeverne Makedonije. 


Na mobilnosti su sudjelovale i partnerske škole iz Češke, Latvije i Grčke. Prvi dan protekao je u upoznavanju sudionika i predstavljanju zemalja iz kojih sudionici dolaze te škole domaćina mobilnosti.

Naši su učenici radeći u skupinama zajedno s učenicima iz partnerskih škola pisali i prezentirali svoje priče na temelju slikovnih predložaka, izrađivali plakat kojim su zagovarali čitanje, rješavali zagonetke i kvizove. Pomoću zvučne knjige predstavili su književnicu Ivanu Brlić-Mažuranić i njezinu priču Šuma Striborova.

Zadnji dan, škola domaćin provela je sve sudionike virtualnom šetnjom kroz Skopje. Tako su se učenici upoznali s povijesti, kulturom i običajima Makedonaca.

Budući da se mobilnost održavala u digitalnom okruženju učenici su koristeći različite aplikacije i digitalne alate na inovativan način predstavljali svoje kreativne vještine, razvijali kritičko mišljenje i rješavali problemske zadatke.  Na taj način razvijali su i komunikacijske vještine, poboljšali svoje znanje iz engleskog jezika i stvorili nova prijateljstva.

Mobilnost je protekla u ugodnom ozračju.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju