preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sisačko-moslavačka županija i Općina Lipovljani potpisali su sporazum o zajedničkom financiranju energetske obnove Osnovne škole Josipa Kozarca, Lipovljani i sportske dvorane.
Autor: SANJA Vitman Đurij, 31. 10. 2017.

Svečano potpisivanje  Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta Energetske obnove OŠ Josipa Kozarca i sportske dvorane u Lipovljanima upriličeno je u petak 27. listopada 2017. godine u Općinskoj vijećnici. U ime  Sisačko-moslavačke županije sporazum je potpisao župan Ivo Žinić, a u ime Općine Lipovljani načelnik Nikola Horvat. Svečanosti potpisivanja nazočila je i ravnateljica OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani Mirjana Faltis.

Sisačko-moslavačka županija prijavila je OŠ Josipa Kozarca na Javni poziv i dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, a koje je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Tako je odlukom ministarstva SMŽ ostvarila potporu za energetsku obnovu škole uz vlastito učešće u projektu. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi  6.730.000 kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 3.173.000 kuna.

Predviđeno je izvođenje sljedećih radovi: toplinska izolacija vanjskih zidova pročelja škole i sportske dvorane, toplinska izolacija stopa prema tavanu i ravnog krova zgrade škole, zamjena dijela vanjske stolarije  škole i cjelokupne stolarije sportske dvorane, rekonstrukcija poda sportske dvorane, zamjena pokrova kosog krovišta, ugradnja sustava sa solarnim zagrijavanjem vode, ugradnja termostatskih ventila na sva grijaća tijela, zamjena rasvjetnih tijela u sportskoj dvorani i školi u LED rasvjetu, izrada sunčane integrirane elektrane.


„U sufinanciranju ovog projekta sudjelovat će i Općina Lipovljani iznosom od 300.000 kuna, što je za samu Općinu pozamašan iznos, no samim saznanjem da na ovaj način ulažemo u djecu koja su naša budućnost,  to je zaista najmanje što možemo učiniti za njih i boljitak njihovog rada“, istaknuo je Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani te zahvalio županu SMŽ, Ivi Žiniću i suradnicima što su odlučili aplicirati i sufinancirati ovaj uvelike značajan projekt na području Općine Lipovljani. Župan Ivo Žinić zahvalio je načelniku Nikoli Horvat što je Općina prepoznala važnost ovog projekta i što sudjeluje u njegovom financiranju i stvaranju kvalitetnijeg života na području Općine.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju