preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+
Autor: SANJA Vitman Đurij, 17. 10. 2017.

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani, u srijedu, 11. listopada održano je predstavljanje projekta pod nazivom "Zajedno u različitosti", u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva između škola.

Predstavljanju projekta nazočili su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport SMŽ Darjan Vlahov, zamjenica gradonačenika grada Novske Marija Kušmiš, načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, ravnateljica Dječjeg vrtića "Iskrice" Lipovljani Marija Duda, predsjednik KPD "Karpati" Lipovljani Ivan Semenjuk, te predsjednik Češke besede Lipovljani Marijan Kadliček.


Projektni tim čine ravnateljica Mirjana Faltis, te učiteljice Ivana Ptičar, Martina Spahić i Sanja Martić, koja je ujedno i koordinator. U 2017. godini prihvaćeno je 88 projekata, od kojih je samo 7 u kojima su škole iz Hrvatske koordinatori. Jedna od tih škola je i OŠ Josipa Kozarca Lipovljani.

Cilj projekta "Zajedno u različitosti" je socijalna inkluzija učenika pripadnika nacionalnih manjina te povećanje broja učenika uključenih u izborne programe njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina. Partnerstvima s drugim školama želi se poticati razvoj novih i inovativnih praksi te promicati suradnju i razmjenu iskustava. Partnerske škole su škole iz Bugarske, Rumunjske i Poljske. Projektom se želi omogućiti i izrada plana i programa rada po modelu C njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina koji će se provoditi na razini škole. Koristi za školu su: internacionalizacija škole i jače povezivanje sa sudionicima, poboljšavanje vidljivosti, kvalitete i statusa škole, unaprjeđenje znanja i vještina učitelja; širenje obzora učenika i jačanje projektnih i upravljačkih kapaciteta, kohezije tima i motivacije djelatnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju