preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

eTwinning škola

Erasmus+

 

Himna naše škole

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
250 godina školstva u Lipovljanima
Autor: Anamarija Maler, 18. 6. 2021.

Ovaj tjedan svečano smo obilježili 250 godina postojanja školstva u Lipovljanima . Hvala svim našim gostima koji su zajedno s nama proslavili ovu okruglu obljetnicu! 


Poseban je bio svaki dan obilježavanja, od ponedjeljka – prvog dana proslave kada smo u krugu učitelja i ljudi koji su sudjelovali u nastanku filma pogledali naše filmsko ostvarenje „Dnevnik školskih uspomena – naših 250“, pa do srijede kada smo svoju radost podijelili s uzvanicima iz drugih škola i institucija i konačno do četvrtka kada su naši mještani i ostali učenici mogli  uživati u samom filmu. Glavne zvijezde našeg filma su učenici i učitelji škole iz generacije 2018./2019 i  2019./2020. Uložili smo mnogo truda u njega i željeli prikazati povijest školstva u Lipovljanima na kreativan i zanimljiv način. Film obuhvaća povijesne crtice škole od osnivanja do danas te vjerno predočava život u Lipovljanima te društvene situacije koje su utjecale ne razvitak mjesta i djelovanje škole.  Sva tri dana prije same projekcije filma, gosti su imali prilike uživati u glazbeno-scenskoj igri kojom su naši učenici  u usklađenom i zaigranom tonu prikazali školu danas.

U srijedu 16. lipnja glavnoj svečanosti nazočili su brojni uvaženi gosti, a riječi dobrodošlice uputila im je ravnateljica škole Mirjana Faltis te u ime Općine Lipovljani načelnik Nikola Horvat. Skupu su se obratili Dubravka Brezuk Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Zdenka Čukelj, izaslanica ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa te Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije.

 

 

U školi smo priredili i izložbu kojom smo kroz povijest prikazali razvoj školstva u Lipovljanima. Ona će biti i dalje otvorena za javnost pa ju slobodno možete doći pogledati uz najavu. Na sam Dan škole, u srijedu, 16. lipnja, održali smo i  radionice u sportskoj dvorani na kojima su učenici imali prilike kroz igru izmijeniti iskustva, pokazati stečena znanja i vještine iz pojedinih nastavnih predmeta te prezentirati ostalim učenicima, ali i svim gostima, izvrsne rezultate koje su pod vodstvom svojih mentora ostvarili tijekom sudjelovanja na brojnim natjecanjima i smotrama u ovoj školskoj godini.

Ovim brojnim aktivnostima posljednje poglavlje u povijesti naše škole još nije zatvoreno. Ostaje budućim generacijama ispisati nove stranice. Svojim će ih kistom obojiti i ostaviti u naslijeđe za neke nove crtice. A do tada – sjajimo! Naizgled mali, ali u srcima svih nas veliki!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju