preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

Erasmus+

 

Himna naše škole

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Upis u prvi razred

Upis u srednju školu

 

vijesti
Mjesec hrvatske knjige započeo susretom s književnikom Antom Pranjkićem
Melanija Milović / datum: 16. 10. 2018. 08:25

U okviru manifestacije “Mjesec hrvatske knjige”, koja je započela  15. listopada i traje do 15 studenoga književnik Anto Pranjkić održao je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani tribinu za učenike 3. i 4. razreda. Anto Pranjkić počeo je pisati s 8 godina i do sada je napisao oko 30 djela koja su prevođena na strane jezike. Dio knjiga koje je napisao namijenjeno je upravo djeci. Ovom  prigodom Anto Pranjkić našim osnovcima  predstavio svoju novu knjigu, zbirku basni, “Vrline i mane”. Cilj autora je da djeca još u najmlađoj dobi kroz basne spoznaju što je dobro a što loše, kako bi se u budućnosti na što lakši način izgrađivali u dobre i poštene ljude.


[OPŠIRNIJE]Svjetski tjedan svemira
Ivona Šakić / datum: 12. 10. 2018. 10:30

Učenici viših razreda naše škole   s učiteljicama Ivanom Toth i Ivanom Klišanin obilježili su Svjetski tjedan Svemira.  Tjedan, posvećen Svemiru,  se obilježava  svake godine od 4.-10.listopada u organizaciji WSWA (World Space Week Asociation), najveće svjetske obrazovne organizacije povezane sa Svemirom,pokrenute od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje Svemira te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).


[OPŠIRNIJE]Modelari
Ivona Šakić / datum: 10. 10. 2018. 13:10

 

Mihael Toth, učenik VIII.c razreda naše škole, od petog razreda je aktivan u skupini Modelari. S izuzetnom strpljivošću pristupa izradi svakog rada. Razvijajući svoje vještine odvažio se izraditi model automobila hammer prema zbirci Modelarstvo autora Ivana Rajsza, prof. uz voditeljicu skupine Meri Čevizović.

Izuzetan rad želimo pokazati i na stranicama naše škole!


[OPŠIRNIJE]Maturalac 2018.
Ivona Šakić / datum: 10. 10. 2018. 13:02

 

U srijedu, 29.8.2018. u 7:00 ujutro krenuli smo na maturalno putovanje. Oko 12 sati smo stigli u Nacionalni Park Krka gdje smo prošetali i slikali se pokraj Skradinskog buka, najvećeg i najljepšeg slapa. Nakon toga krenuli smo prema Pakovom selu gdje nas je vodičica upoznala sa životom i običajima Dalmatinske Zagore.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na Tjednu cjeloživotnog učenja
Melanija Milović / datum: 3. 10. 2018. 12:48

Od 1. do 7. listopada u Hrvatskoj se obilježava Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Ove godine naša škola je sudjelovala na ovoj manifestaciji koju je organiziralo Pučko otvoreno učilište Novska. Prigodom sudjelovanja učenici su na izložbenom štandu predstavili Erasmus+ projekt „Zajedno u različitosti“. Ravnateljica i članice tima u Galeriji POU prezentirale su ciljeve i provedene aktivnosti projekta.

Na izložbenim štandovima i prostoru iza Gradske knjižnice i kina, aktivnosti je predstavilo još tridesetak udruga koja djeluju na području grada Novske, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovci i srednjoškolci, policajci, vatrogasci i komunalci kao i rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.


[OPŠIRNIJE]Sportski uspjesi naših učenika
Melanija Milović / datum: 3. 10. 2018. 10:22

Školski sportski Savez Grada Kutine na inicijativu Središnjeg državnog ureda za sport, u petak 28. 09. 2018., obilježio je Europski školski sportski dan. Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini okupio se velik broj djece i mladih s ciljem promocije sporta, kretanja i zdravog načina života. U tome su im pomogli njihovi voditelji,  iz vrtića, osnovnih i srednjih škola Kutine, ali i Lipovljana, Popovače i Velike Ludine.

 

Natjecanje se odvijalo u 25 kategorija - ulična utrka u 14 kategorija, poligon spretnosti, rolanje, obaranje ruku, povlačenje užeta itd.

Čitav program vodila je predsjednica Školskog sportskog saveza Kutine, Jasminka Molnar. Ovaj sportski događaj pozdravio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima. On je tom prilikom i dodijelio nagrade najuspješnijim natjecateljima u nekima od kategorija.

OŠ Josipa Kozarca uspješno su predstavljale učenice Ana i Ema Tremski  (utrka za učenice 1. i 2. razreda na 250 m) i Mia Pavičić (utrka za učenice 3. i 4. razreda na 350 m ), te učenik Marko Pavičić (utrka za učenike 3. i 4. razreda na 350 m).  Ana Tremski zauzela je 2. mjesto , a Marko Pavičić 1. mjesto, dok su Ema Tremski  i  Mia Pavičić zauzele 5-ta, mjesta u svojim kategorijama.

Istog dana, nakon utrke u Kutini, ekipi OŠ Josipa Kozarca pridružila se i Iva Toš (učenica 2. razreda )  na 35. Krosu grada Daruvara  na Atletskoj stazi Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar  u organizaciji Sportske zajednice grada Daruvara, Športske zajednice BBŽ-e i Savezu školskih športskih društava   BBŽ-e .

Rezultati:

Učenice 2. razreda (300 m):

Ana Tremski – 1. mjesto

Ema Tremski – 4. mjesto

Iva Toš – 8. mjesto

 

Učenici 4. razreda ( 350m ):

Marko Pavičić 4. mjesto

 

 


[OPŠIRNIJE]Eratostenov pokus
Ivona Šakić / datum: 28. 9. 2018. 21:20

24. rujna 2018. godine u školama diljem svijeta održao se Eratostenov pokus, no kako je u našem mjestu taj dan padala kiša mjerenje je obavljeno u srijedu. Eratostenov pokus u našoj školi provele su  učiteljice Dijana Popović,  Ivona Šakić i Ivana Klišanin s učenicima osmih razreda.


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo Park prirode Lonjsko polje
Melanija Milović / datum: 27. 9. 2018. 10:42

Učenici trećih razreda matične i svi učenici područnih škola u okviru terenske nastave posjetili su 25. i 26. 09. 2018. godine Park prirode Lonjsko polje. Upoznali su se sa selom Krapje kao mjestom očuvanja graditeljske kulturne baštine. Sudjelovali su na predavanju i radionicama u kojima su upoznali biljni i životinjski svijet Lonjskog polja. Zatim su se uputili u Jasenovac te se provozali brodom po rijeci Savi. Bilo je to ugodno i poučno iskustvo za sve učenike i nastavnike.


[OPŠIRNIJE]„ Skupljajmo zajedno stare baterije“
Melanija Milović / datum: 26. 9. 2018. 12:15

I ove školske godine nastavljamo s projektom „Skupljajmo zajedno stare baterije“.

Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa koji, koliko su korisni, toliko su i štetni. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš, čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja. Stoga baterijama nije mjesto u komunalnom otpadu već ih je potrebno propisno zbrinuti

Molimo vas da se aktivno pridružite projektu i stare baterije donosite u školu kako bi bile propisno zbrinute, a naše okruženje čišće.


[OPŠIRNIJE]Dan za zdrave zube
Melanija Milović / datum: 26. 9. 2018. 09:57

Zdravi zubi - lijep osmijeh! 

Učenici 2.a i 2.b obilježili su Dan za zdrave zube. Pogledali smo prezentaciju kako sačuvati zdravlje i ljepotu zubi. Posjetili smo stomatološku ordinaciju u našem mjestu. dent.med Frane Mašić učenicima je održao kratko predavanje o oralnoj higijeni. 

Savjeti za zdrave i lijepe zube:

 pravilno četkaj zube (kružnim pokretima)

 zube peri najmanje 3 minute

 redovito posjećuj stomatologa

 jedi raznovrsnu hranu 

 izbjegavaj slatkiše i zaslađena pića

                                              zube peri najmanje dva puta dnevno        

  

 


[OPŠIRNIJE]PŠ Piljenice - nastavljamo uređivati školsko dvorište
Melanija Milović / datum: 20. 9. 2018. 08:41

 

Nakon uspješno provedene akcije Zelena čistka u kojoj smo okrčili okoliš škole nastavili smo s uređenjem dvorišta.

Tata Stjepan Mujanić srušio je suhu brezu i od njenog debla napravili smo klupice koje nam služe za učenje dok smo u školskom dvorištu.


[OPŠIRNIJE]Nastavlja se akcija prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe
Melanija Milović / datum: 17. 9. 2018. 12:09

 

Prošle školske godine učenici  naše škole pokazali su veliki interes u  akciji prikupljanja čepova u humanitarne svrhe te smo i ove godine nastavili s istom akcijom. Ovu akciju provodimo s ciljem  osviješćivanja potrebe međusobnog pomaganja i brige za okoliš. Zahvaljujemo svim učenicima na uloženom trudu te se nadamo istom odazivu i ove godine.  U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, je prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji a čepove možete donijeti u školu i ostaviti na za to predviđeno mjesto.


[OPŠIRNIJE]Bili smo dio globalne akcije čišćenja okoliša - Zelene čistke
Melanija Milović / datum: 14. 9. 2018. 17:02

Tijekom protekla dva dana učenici, njihovi roditelji i nastavnici čišćenjem i uredjivanjem okoliša naših škola pridružili su se globalnom  pokretu World Cleanup Day.

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta potpada. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

U nastavku možete vise pročitati kako su protekle akcije čišćenja u našim školama.

 


[OPŠIRNIJE]Gradonačelnik Marin Piletić posjetio PŠ Nova i Stara Subocka i Kozarice
Melanija Milović / datum: 14. 9. 2018. 11:31

Gradonačelnik Marin Piletić i ravnateljica Mirjana Faltis posjetili su učenike u područnim školama koje se nalaze na području Grada Novske a u sastavu su naše škole.  Uz slatke poklone svim učenicima u Novoj i Staroj Subockoj te Kozaricama gradonačelnik je poželio  puno uspjeha u ovoj školskoj godini. Ravnateljica i učiteljice upoznale su gradonačelnika s trenutnom situacijom i potrebama ovih škola a gradonačelnik je kao i svaki put ponudio stručnu i financijsku pomoć Grada kako bi učenicima vrijeme koje provode u školi bilo kvalitetnije i ugodinije.


[OPŠIRNIJE]Marko Pavičić nastavlja nizati sportske uspjehe
Melanija Milović / datum: 14. 9. 2018. 09:50
 
 
 
U okviru 68. Hanžekovićevog memorijala 4. ruja u Zagrebu održano je finale Erste Plave lige 2018. Finale su izborili po dva prvoplasirana natjecatelja iz šest gradova gdje su se održavale kvalifikacije, Zagreb, Osijek, Rijeka, Pula, Zadar i Makarska.
 
Našu školu je predstavljao Marko Pavičić, učenik 4.b razreda i to u dvije discipline: bacanju vortexa (1. mjesto na kvalifikacijama u Zagrebu) i na utrci na 300 m (2. mjesto na kvalifikacijama u Zagrebu).
 
U finalu je Marko opet bio odličan, 4. u bacanju vortexa i 5. na utrci na 300 m.

[OPŠIRNIJE]Prvašići posjetili školske urede i knjižnicu
Melanija Milović / datum: 12. 9. 2018. 09:32

 

Učenici 1. razreda matične škole obišli su školske urede i knjižnicu.  Ugostila ih je ravnateljica te ih je sve zavrtila u svojoj „čarobnoj“ stolici uz uvjet da svatko od njih zatvori oči i nešto poželi.  Zatim su posjetili  pedagoginju, tajnicu i računovotkinju koje su im kratko opisale koje  poslove obavljaju u školi. Na kraju su bili i u školskoj knjižnici gdje su morali odgonetnuti da li se nalaze u knjižari ili u knjižnici. Iako su neki učenici bili uvjereni da se u knjižnici kupuju knjige i da se ustvari nalaze u knjižare na kraju su svi zajedno došli do zaključka da se ipak u knjižnici knjige posuđuju i vraćaju a ne plaćaju.


[OPŠIRNIJE]U sportskom ozračju obilježili smo HOD
Melanija Milović / datum: 11. 9. 2018. 08:32

Kao što i priliči ovogodišnji Hrvatski olimpijski dan protekao je  u sportskom ozračju. Najprije su članice, ujedno i učenice naše škole prezentirale PNAK „Iskrice“ kao moguću sportsku izvannastavnu aktivnost. Nakon toga su uslijedile sportske aktivnosti učenika razredne nastave a zatim učenika predmetne nastave.  Iako  je bilo važno u  svim natjecanjima sudjelovati a ne pobijediti nije nedostajalo borbenosti i sportskog duha.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, a danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica „zastava prijateljstva“. Naime bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol fair playa, prijateljstva i mira.


[OPŠIRNIJE]Započela nova školska godina
Melanija Milović / datum: 5. 9. 2018. 11:14

Uz blagoslov župnika Tomislava Pavlovića i pozdravnu riječ ravnateljice Mirjane Faltis 3. rujna započela je nova školska godina za učenike naše škole. Prvi ponedjeljak u mjesecu rujnu bio je prvi dan škole za učenike prvog razreda koji su započeli svoje školovanje u matičnoj i područnim školama. Prigodnim riječima učenike i nastavnike pozdravila  je ravnateljica  te  poželjela uspjeh u školovanju i radu. Svečani program za prvašiće i njihove roditelje osmislili su i izveli sada već učenici petog razreda učiteljice Sanje Budimir koja će učiti i ovu novu generaciju prvoškolaca.


[OPŠIRNIJE]Načelnik Nikola Horvat posjetio učenike 1. razreda matične i područne škole
Melanija Milović / datum: 4. 9. 2018. 11:16

Učenike prvog razreda u matičnoj školi te učenike područnih škola koje se nalaze na području Općine Lipovljani u Piljenicama i Kraljevoj Velikoj u utorak 04. rujna posjetio je načelnik Općine Nikola Horvat. Darivajući djecu košaricama sa slatkišima poželio je svima puno uspjeha u ovoj školskoj godini te ponudio suradnju i pomoć u svim aktivnostima i projektima koji se provode u školi.


[OPŠIRNIJE]UZ Tena sudjelovala na Lipovljanskim susretima
Melanija Milović / datum: 4. 9. 2018. 08:19

Učenička zadruga naše škole već tradicionalno sudjeluje na Lipovljanskim susretima. Tako je bilo i ove godine. U subotu 25. 8. 2018. godine predstavili smo se s drvenim edukativnim igrama o nacionalnim parkovima, zaštićenim biljkama i životinjama.

Bilo je mnogo ljudi koji su se zainteresirali za naše rukotvorine. Ove je godine zadruga imala mnogo zanimljivih stvari koje nisu samo privlačile mališane već i starije osobe. Na štandu je bilo mnogo naših proizvoda poput čovječe ne ljuti se, križić kružić, mlin, pernice, torbe, stalci za olovke i raznolike slagalice.

 Ljudi su pokazali zainteresiranost za radove naših marljivih zadrugara.

 

 

OSMISLILA I NAPISALA HANA TOTH


[OPŠIRNIJE]RASPORED DOVOZA I ODVOZA UČENIKA PUTNIKA
Melanija Milović / datum: 3. 9. 2018. 10:50

DOVOZ:

6,45 sati    Stara Subocka  

6,40 sati    Nova Subocka  (redovna linija)

7,05 sati    Kraljeva Velika (Gradine)

6,45 sati    Kozarice

7,00 sati    Krivaj

7,15 sati    Piljenice

 

ODVOZ

12,30 sati    odvoz 1.-4. razreda u Krivaj i Torove  

14,10 sati    odvoz svih učenika  u  3 autobusa

 


[OPŠIRNIJE]Prvi dan škole
Ivona Šakić / datum: 30. 8. 2018. 15:40

Dragi naši učenici i roditelji!

Prvi dan škole započet ćemo 3. rujna 2018. godine blagoslovom  i molitvom u holu škole u 8.00 sati. Nakon toga učenici će sa svojim razrednicima imati sat  razrednog odjela te  još dva sata prema rasporedu. Učenici trebaju donijeti papuče, prazne rasporede sati i pribor za pisanje.  
Odvoz učenika putnika kreće u 11.00 sati.

Želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

  Ravnateljica: Mirjana Faltis


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju